Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κίνδυνος λουκέτου στο Mega λόγω … προθεσμιών

Κίνδυνος λουκέτου στο Mega λόγω … προθεσμιών
Η επίσπευση της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και οι χρόνοι που δεν βγαίνουν - Το ξεχασμένο ποσοστό Πήγασου που δεν βγήκε στο σφυρί
Η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην αναδιάρθρωση του Mega δημιουργεί τον κίνδυνο το κανάλι να οδηγηθεί σε οριστικό λουκέτο παρά το γεγονός ότι διαθέτει πολύ ισχυρούς μετόχους.
Και αυτό διότι εφ’ όσον επιβεβαιωθεί η προαναγγελία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά ότι τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες η Τηλέτυπος θα πρέπει να επιδοθεί σε αγώνα ταχύτητας προκειμένου να προλάβει να είναι έτοιμη εντός των προθεσμιών πράγμα που φαντάζει απίθανο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο σταθμός δεν θα προλάβει τις προθεσμίες συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και κατά συνέπεια χωρίς άδεια
Ειδικότερα προκειμένου το κανάλι να διαθέτει τις προϋποθέσεις να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα πρέπει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που θα καταστήσουν επαρκή την κεφαλαιακή του διάρθρωση και θα καλύψουν τις υποχρεώσεις του προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς Οργανισμούς.
Ωστόσο παρά το γεγονός ότι έχουν ετοιμαστεί όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι οικονομικές καταστάσεις που εκκρεμούν προκειμένου να δημοσιευτούν εδώ και αρκετές ημέρες προς το παρόν δεν έχει πραγματοποιηθεί η δημοσίευση προκειμένου να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξυγίανσης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης με προμηθευτές κυρίως του εξωτερικού προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους για κούρεμα των υποχρεώσεων που έχει προς αυτές. 
Ωστόσο οι χρόνοι πιέζουν καθώς θα πρέπει να κατατεθεί η συμφωνία εξυγίανσης στο δικαστήριο και να εκδοθεί η σχετική απόφαση επικύρωσής της πράγμα που θα απαιτήσει περί το δίμηνο.
Ταυτόχρονα πρέπει να προχωρήσει σε χρόνους ρεκόρ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και να τηρηθούν οι προθεσμίες που προβλέπονται για τις εισηγμένες εταιρίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά έναν παράδοξο τρόπο δεν υλοποιήθηκε το αίτημα των τραπεζών ώστε να μπορέσουν να βγάλουν στο σφυρί το ποσοστό που είχε απομείνει στην Πήγασος μετά την μεταβίβαση του πακέτου από τον όμιλο Μπόμπολα στην εταιρία συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.
Το γεγονός προκαλεί τουλάχιστον απορία καθώς οι τράπεζες είχαν αιτηθεί τροποποίηση των σχετικών διατάξεων ώστε να υπάρχει απεμπλοκή και είχαν λάβει δεσμεύσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι η διαδικασία θα προχωρήσει.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης