Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yildirim (πρωθ. Τουρκίας): Η διαμάχη με τις ΗΠΑ για τις εκδόσεις βίζα πρέπει να επιλυθεί άμεσα

Yildirim (πρωθ. Τουρκίας): Η διαμάχη με τις ΗΠΑ για τις εκδόσεις βίζα πρέπει να επιλυθεί άμεσα
Ο τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε την Ουάσινγκτον να εκλογικευτεί σε ότι αφορά το σχετικό ζήτημα
Τη θέση ότι η διαμάχη με τις ΗΠΑ για τις εκδόσεις βίζα πρέπει να επιλθεί άμεσα διατύπωσε σήμερα (10/10) ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binali Yildirim, κατηγορώντας παράληλα την Ουάσινγκτον ότι έλαβε μία ακατάλληλη απόφαση εναντίον ενός σύμμαχου.
Συγκεκριμένα, ο Yildirim τόνισε ότι η η διαμάχη θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν, υπερασπιζόμενος ωστόσο τη σύλληψη του αμερικανού πρόξενου στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, η οποία προκάλεσε την αντίδραση των ΗΠΑ και οδήγησε στην αμοιβαία αναστολή της έκδοσης βίζα.
«Καλούμε τις ΗΠΑ να εκλογικευτούν», δήλωσε ο τούρκος προθυπουργός, για να χαρακτηρίσει εν συνεχεία τη συμπεριφορά της Ουάσινγκτον απέναντι σε έναν σύμμαχό της ως «απρεπή».
«Αναγκάζετε τόσο τους πολίτες σας όσο και τους δικούς μας να πληρώνουν το τίμημα και αυτό δεν είναι σοβαρό», υπογραμμίζει ο Yildirim, για να προσθέσει ότι «δε μπορείτε να εκτελείτε μία χώρα με συναισθηματικές αποφάσεις».
Υπενθυμίζουμε ότι η σύλληψη του πρόξενου έρχεται μετά από αρκετούς μήνες συνεχόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Yildirim να εκφράζει τα παράπονά της χώρας για μία σειρά ζητημάτων, στα οποία περιλαμβάνεται και η άρνηση της Ουάσινγκτον να εκδόσει τον κληρικό Fethullah Gulen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης