Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dobrindt (CSU): Αδύνατος ο σχηματισμός νέας γερμανικής κυβέρνησης χωρίς συμφωνία για το μεταναστευτικό

Dobrindt (CSU): Αδύνατος ο σχηματισμός νέας γερμανικής κυβέρνησης χωρίς συμφωνία για το μεταναστευτικό
Ισχυρές οι πιθανότητες να μην σχηματιστεί κυβέρνηση έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον Alexander Dobrindt, κορυφαίου στελέχους του CSU
Την πιθανότητα η νέα γερμανική κυβέρνηση να καθυστερήσει αρκετά να σχηματιστεί, υπογράμμισε, μιλώντας στο Reutrers, ο Alexander Dobrindt, κορυφαίο στέλεχος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU).
Σύμφωνα με τον Dobrindt τα τρία κόμματα τα οποία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης –Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι- έχουν αρκετές διαφορές να επιλύσουν, κάτι που μπορεί να διαρκέσει για αρκετό διάστημα και να έρθει το 2018 χωρίς να υπάρχει συμφωνία.
«Αυτή τη στιγμή όσα μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν, ως εκ τούτου κάποιος θα ήταν σωστό να έχει αμφιβολίες εάν θα υπάρξει συμφωνία για συνασπισμό μέχρι το τέλος του 2017.
Είναι κατανοητό ότι δεν μπορούμε να επιλύσουμε όλες τις διαφορές έως τον Δεκέμβριο και μάλλον οι τελικές διαπραγματεύσεις θα είναι δυνατές εντός του 2018», τόνισε ο Dobrindt.
Παρά το γεγονός ότι η Angela Merkel εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξη σε πρόσφατες δηλώσεις της για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ο Dobrindt δεν φαίνεται να συμμερίζεται αυτήν την αισιοδοξία.
«Οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων είναι μεγάλες και ως εκ τούτου για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις», εκτίμησε το κορυφαίο στέλεχος του CSU.
Υπενθυμίζεται ότι CDU και CSU κατέληξαν σε συμφωνία για την επιβολή ετήσιου πλαφόν στον αριθμό των μεταναστών που δέχεται η Γερμανία.
Αυτή η συμφωνία δεν είναι αρεστή ούτε στο FDP, ούτε στους Πράσινους, με στελέχη των δύο κομμάτων να αντιδρούν αρνητικά και μάλιστα δημοσίως.
Όμως ο Dobrindt ξεκαθαρίζει ότι FDP και Πράσινοι θα πρέπει να δεχθούν τη συμφωνία για το μεταναστευτικό προκειμένου να υπάρξει σχηματισμός νέας κυβέρνησης.
«Η συμφωνία για το μεταναστευτικό αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων και θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία απ’ όλες τις πλευρές», προσθέτει ο Dobrindt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης