Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Τα 6 πράγματα που θα μπορούσαν να φτιάξουν ή να διαλύσουν τη Wall Street το 2018

tags :
Credit Suisse: Τα 6 πράγματα που θα μπορούσαν να φτιάξουν ή να διαλύσουν τη Wall Street το 2018
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο S&P 500 θα αυξηθεί στις 2,987 μονάδες έως το τέλος του έτους, παρουσιάζοντας κέρδη κατά 11%
Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις της Credit Suisse στις προβλέψεις της για την πορεία της αμερικανικής αγοράς και της οικονομίας το επόμενο έτος (2018).
Ειδικότερα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο S&P 500 θα αυξηθεί στις 2,987 έως το τέλος του έτους, παρουσιάζοντας κέρδη κατά 11%.
«Οι απόψεις μας για την αγορά βασίζονται σε υποστηρικτικό οικονομικό περιβάλλον, με ευνοϊκούς κινδύνους ύφεσης και άνοδο των βραχυπρόθεσμων δεικτών» επισημαίνουν σε σχετική ανάλυση.
Η Credit Suisse επίσης στοιχηματίζει στη συνεχιζόμενη υπεραπόδοση των ευνοημένων τομέων το 2017.
Ο τομέας τεχνολογίας παραμένει ο αγαπημένος της εταιρείας, παρ' όλο που είναι ακριβός σε σχέση με τα κέρδη, ενώ αναμένεται ότι ο χρηματοοικονομικός θα υπεραποδόσει λόγω του περιορισμού των κανονισμών.
Στο πλαίσιο αυτό η Credit Suisse παρουσιάζει τα έξι πράγματα που μπορούν να καθορίσουν την αμερικανική αγορά το 2018.

1. Η πολιτική του Trump
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η φορολογική μεταρρύθμιση θα είναι δύσκολο να περάσει ή θα έχει επίδραση μικρότερη από αυτή που αναμενόταν.
«Ενώ πιστεύουμε ότι η αγορά θα επικροτούσε αρχικά τέτοιες ενέργειες, αναμένουμε ότι η συζήτηση μεταξύ των επενδυτών θα μετατοπιστεί γρήγορα στα υψηλότερα ελλείμματα και πληθωρισμό μισθού, που και τα δύο είναι αρνητικά για τις μετοχές» αναφέρεται στην ανάλυση.

2. Νέος επικεφαλής της Fed
Οι αναλυτές πιστεύουμε ότι υπάρχουν δύο βασικά θέματα σχετικά με την αντικατάσταση της Yellen που μπορούν να αποσυντονίσουν την αγορά: η αλλαγή στην ανεξαρτησία της Fed, και ο τερματισμό της περιόδου πολιτικής της υπερβολικά ήπιας (dovish) πολιτικής.

3. Μεταβλητότητα
Οι μετοχές ιστορικά σημειώνουν ράλι όταν ο δείκτης CBOE Volatility είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
«Η μεταβλητότητα της αγοράς ήταν εξαιρετικά χαμηλή καθ' όλη τη διάρκεια της ανάκαμψης, ενώ VIX βρίσκεται στο 9,7. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς ειδικούς να θεωρήσουν ότι οι επενδυτές έχουν εφησυχάσει και ότι η αγορά είναι ευάλωτη σε μια διόρθωση.
Διαφωνούμε με αυτούς τους ισχυρισμούς» επισημαίνεται στην ανάλυση.

4. Νόμισμα
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η σχέση μεταξύ των διακυμάνσεων του νομίσματος και των εταιρικών κερδών είναι 10:1.
Δυστυχώς, η πορεία του δολαρίου είναι πολύ περιορισμένη όταν μετράται σε ετήσια βάση (-3,3%), και επομένως λαμβάνεται ελάχιστα υπόψη στη πρόβλεψη των αναλυτών.

5. Βόρεια Κορέα
Το θέμα δεν είναι μια επίθεση από τη Βόρεια Κορέα αλλά το τι θα συμβεί εάν η αμερικανική κυβέρνηση τιμωρήσει ένα από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της, την Κίνα.

6. Τυφώνες
Η επίδραση των τυφώνων Irma και Harvey αλλά και οι προσπάθειες ανάκαμψης θα επηρεάσουν πολλούς οικονομικούς δείκτες για τους επόμενους λίγους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης