Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Στην ελληνιστική περίοδο της ναυτιλίας μας μεταφέρει το νέο επεισόδιο της σειράς «ΝΑΥΣ» στο Cosmote History

tags :
Στην ελληνιστική περίοδο της ναυτιλίας μας μεταφέρει το νέο επεισόδιο της σειράς «ΝΑΥΣ» στο Cosmote History
Το τρίτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «ΝΑΥΣ» θα προβληθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 22.00
Το μοναδικό ταξίδι στην ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας συνεχίζεται την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 22.00, με το τρίτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «ΝΑΥΣ», παραγωγής COSMOTE TV, που μας μεταφέρει στην ελληνιστική περίοδο, οπότε και η χώρα μας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, έπαιζε κεντρικό ρόλο στο μεσογειακό εμπόριο.
Με την επικράτηση των Ρωμαίων και την Pax Romana, δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα και η Ελλάδα κατάφερε να μείνει στο επίκεντρο.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ξεχωρίζει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, το ντοκιμαντέρ Αντιτορπιλικό Αδρίας (Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 21.00).
Μέσα από μαρτυρίες επιζώντων, ξετυλίγεται η ιστορία του αντιτορπιλικού Αδρίας, ενός απ’ τα πιο θρυλικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που δόξασε την Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού και με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Πάνου Αγγελόπουλου.
Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 22.00 ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ memORIA, αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων του μεγαλύτερου ναυαγίου της Μεσογείου.
Το ντοκιμαντέρ αφηγείται μέσα από το σκηνοθετικό φακό του Γιώργου Ιατρού, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν ανοιχτά των Λεγραινών, στις 12 Φεβρουαρίου 1944, οπότε και το ατμόπλοιο «Oria» βυθίστηκε, παίρνοντας μαζί του πάνω από 4.000 Ιταλούς αιχμαλώτους των Ναζί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης