Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πλαστικά Θράκης: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 2 Νοεμβρίου 2017

Πλαστικά Θράκης: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 2 Νοεμβρίου 2017
Για την Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την 12.11.2017
Στις 2 Νοεμβρίου 2017 θα συγκληθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της «Πλαστικά Θράκης» στα γραφεία της έδρας της εταιρείας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «THRACE PLASTICS CO S.A.» (εφεξής για λόγους συντομίας η «Εταιρεία»), καλεί σύμφωνα με τον νόμο και το Καταστατικό τους κ.κ. μετόχους της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 2α Νοεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:30, στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας που βρίσκονται στο Μαγικό Δήμου Αβδήρων του νομού Ξάνθης, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερησίας διάταξης:
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Θέμα 1ο: Λήψη απόφασης για την απόσχιση του κλάδου παραγωγής και εμπορίας προϊόντων βιομηχανικής συσκευασίας της Εταιρείας και την εισφορά αυτού στην κατά 100% θυγατρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «THRACE POLYFILMS ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2166/1993 και του κ.ν. 2190/1920 και έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Απόσχισης.
Θέμα 2ο: Ορισμός εκπροσώπου της Εταιρείας για την υπογραφή ενώπιον Συμβολαιογράφου της πράξης εισφοράς του κλάδου παραγωγής και εμπορίας προϊόντων βιομηχανικής συσκευασίας της Εταιρείας στην κατά 100% θυγατρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «THRACE POLYFILMS ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και κάθε άλλης δήλωσης καθώς και για την διενέργεια οποιασδήποτε άλλης αναγκαίας πράξης ή δικαιοπραξίας επί σκοπώ ολοκληρώσεως της κατά τα άνω διαδικασίας απόσχισης και εισφοράς του ως άνω κλάδου.
Θέμα 3ο: Έγκριση όλων των ενεργειών, δηλώσεων και δικαιοπραξιών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, καθώς και των προστηθέντων και των πληρεξουσίων αυτής που έγιναν στα πλαίσια και για τους σκοπούς της απόσχισης του κλάδου παραγωγής και εμπορίας προϊόντων βιομηχανικής συσκευασίας της Εταιρείας και της εισφοράς του στην κατά 100% θυγατρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «THRACE POLYFILMS ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Θέμα 4ο: Μεταβολή του σκοπού της Εταιρείας και συνακόλουθη τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού αυτής.
Θέμα 5ο: Μεταβολή της επωνυμίας της Εταιρείας και συνακόλουθη τροποποίηση του άρθρου 1 του Καταστατικού αυτής.
Θέμα 6ο: Λοιπά θέματα – Διάφορες ανακοινώσεις.
Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, η τυχόν Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 16η Νοεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:30 στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερησίας διατάξεως.
Σύμφωνα με τα άρθρα 26 παρ. 2β και 28α του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύουν μετά την τροποποίησή τους από το άρθρο 3 του ν. 3884/2010, η Εταιρεία ενημερώνει τους μετόχους για τα ακόλουθα:
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥ
Κάθε μετοχή παρέχει δικαίωμα μίας (1) ψήφου. Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση δικαιούται να συμμετάσχει όποιος εμφανίζεται ως μέτοχος στα αρχεία του Συστήματος Αΰλων Τίτλων που διαχειρίζεται η «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.» (Ε.Χ.Α.Ε.), στο οποίο τηρούνται οι κινητές αξίες (μετοχές) της Εταιρείας. Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας γίνεται κατά ισοδύναμο τρόπο, είτε με την προσκόμιση σχετικής έγγραφης βεβαίωσης του ως άνω φορέα είτε εναλλακτικά, με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση της Εταιρείας με τα αρχεία του εν λόγω φορέα. Η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την 28.10.2017 (ημερομηνία καταγραφής), ήτοι κατά την έναρξη της πέμπτης (5ης) ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 02.11.2017, και η σχετική έγγραφη βεβαίωση ή εναλλακτικά η ηλεκτρονική πιστοποίηση σχετικά με την μετοχική ιδιότητα πρέπει να περιέλθει στην Εταιρεία το αργότερο την 30.10.2017, ήτοι την τρίτη (3η) ημέρα πριν από την συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Για την Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την 12.11.2017 (ημερομηνία καταγραφής Α΄ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης), ήτοι κατά την έναρξη της τέταρτης (4ης) ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Α΄ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η δε σχετική έγγραφη βεβαίωση ή εναλλακτικά η ηλεκτρονική πιστοποίηση σχετικά με την μετοχική ιδιότητα πρέπει να περιέλθει στην Εταιρεία το αργότερο την 13.11.2017, ήτοι την τρίτη (3η) ημέρα πριν από την συνεδρίαση της ως άνω Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Όσοι από τους μετόχους είναι νομικά πρόσωπα πρέπει εντός των ιδίων ως άνω προθεσμιών να καταθέσουν σύμφωνα με τον νόμο τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.
Έναντι της Εταιρείας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση μόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την αντίστοιχη ημερομηνία καταγραφής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τις διατάξεις του άρθρου 28α του κ.ν. 2190/1920, ο εν λόγω μέτοχος μετέχει στη Γενική Συνέλευση μόνο μετά από άδειά της.
Σημειώνεται ότι η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων (συμμετοχής και ψήφου) δεν προϋποθέτει την δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει την δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην ημερομηνία καταγραφής και στην ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης