Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Υπάρχει μια ανησυχητική τάση στις αναδυόμενες αγορές - Η Τουρκία, το καλύτερο παράδειγμα

S&P: Υπάρχει μια ανησυχητική τάση στις αναδυόμενες αγορές - Η Τουρκία, το καλύτερο παράδειγμα
Οι αναδυόμενες αγορές θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα όταν ΕΚΤ και Fed σταματήσουν την εύκολη χρηματοδότηση
Πολλές αναδυόμενες αγορές, κυρίως η Τουρκία και η Νότια Αφρική δεν αξιοποίησαν πλήρως την παγκόσμια ρευστότητα για να καθαρίσουν τους κρατικούς ισολογισμούς τους, προειδοποίησε η S&P Global Ratings.
«Πολλές κυβερνήσεις έχουν χρησιμοποιήσει αυτή την περίοδο της εύκολης χρηματοδότησης για να σταματήσουν να ασχολούνται με τα θέματα μακροοικονομικής σταθερότητας και να επικεντρωθούν περισσότερο στις πολιτικές που έχουν ένα πιο άμεσο πολιτικό όφελος σε εγχώριο επίπεδο», δήλωσε ο Moritz Kraemer αναφερόμενος στη χαλαρή νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών.
Αυτός ο εσωτερικός πολιτικός κίνδυνος υπάρχει σε αρκετές αναπτυσσόμενες χώρες, που δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να μειώσουν το χρέος δήλωσε ο Kraemer στο CNBC στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.
Η Τουρκία και η Νότια Αφρική είναι δύο βασικά παραδείγματα αυτής της τάσης, είπε.
«Αυτό εξηγείται εν μέρει από το γεγονός ότι οι συνθήκες είναι τόσο ευχάριστες παγκοσμίως τώρα που απομακρύνεστε από αυτό» δήλωσε ο Kraemer και πρόσθεσε «έχει απομείνει υπάρχει αρκετός δρόμος για όσες χώρες συνεχίζουν τη συσσώρευση χρέους, ενώ τα επιτόκια είναι τόσο χαμηλά και αυτός μας ανησυχεί».
Οι αναδυόμενες αγορές αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη πίεση, καθώς η Fed και η ΕΚΤ κλείνουν σταδιακά τις κάνουλες του εύκολου χρήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης