Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Οι... υποψήφιοι αγοραστές του Παναθηναϊκού

tags :
Οι... υποψήφιοι αγοραστές του Παναθηναϊκού
Το χρέος του Παναθηναϊκού με βάση τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε χθες (12/10) στη δημοσιότητα η ΠΑΕ, είναι τεράστιο για κάποιον που θα ήθελε να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλωστε το προϊόν έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να φέρνει (αν έφερνε ποτέ) κέρδος σε όσους ασχολούνται με συνέπεια. 

    Πάντως σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport κατεβάζει το ποσό στα 25.000.000 ευρώ, το οποίο χαρακτηρίζει «τιμή ευκαιρίας». Ακόμα κι έτσι είναι πολλά τα... λεφτά για επενδυτές. Σε γενικότερο πλαίσιο, όμως, το συγκεκριμένο ποσό δεν προκαλεί... ίλιγγο και ειδικά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι υποδεέστερο των ετήσιων εσόδων ορισμένων σταρ της παγκόσμιας showbiz.

    Ας δούμε λοιπόν ποιοι θα μπορούσαν να αγοράσουν σήμερα τον Παναθηναϊκό, δαπανώντας μόνο ένα μέρος των ετήσιων εσόδων τους και να πάρουν και... ρέστα!


ΑΘΛΗΤΕΣ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Εκτός συναγωνισμού ο Πορτογάλος, αφού η περιουσία του ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια και οι ετήσιες αποδοχές του στα 38,9εκ. ευρώ, μόνο από το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης! Συνεπώς, μπορεί εύκολα να επενδύσει ένα μικρό ποσό, να εγκατασταθεί στο Κορωπί και να συζητάει καθημερινά με τον Τάκη Φύσσα (διευθυντής ακαδημιών ΠΑΟ) για το EURO 2004.

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Το συμβόλαιό του στο Κλίβελαντ προβλέπει 27εκ. «καθαρά» το χρόνο, αλλά με τις χορηγίες πλησιάζει τα 80. Αλλωστε μαζί με τον Κριστιάνο είναι τα... αγαπημένα παιδιά της «NIKE». Ο «Βασιλιάς» θαυμάζει πολύ την Αθήνα και την Ακρόπολη. Από το «Απόστολος Νικολαϊδης» είναι 10 λεπτά με το μετρό και θα έβρισκε την ησυχία του, αντί να έχει απέναντί του τον Ντουράντ, τον Κάρι και τους υπόλοιπους... διαστημικούς του Γκόλντεν Στέιτ!

Γιουσέιν Μπολτ: Πάνω από 30εκ. το χρόνο εξακολουθεί να βγάζει ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών, παρότι αποχώρησε από την ενεργό δράση. Δηλαδή είναι δύσκολο να το κάνει από την Αθήνα; Αφήστε που είναι πολύ εύκολο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να γίνει ποδοσφαιριστής (ταυτόχρονα με μεγαλομέτοχος) στον Παναθηναϊκό. Για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν κάπως πιο δύσκολο...

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Τζένιφερ Ανιστον: Θέλει και ερώτημα; Ηλθε η ώρα να επιστρέψει στις ρίζες της η εγγονή του Τέλι Σαβάλας και «ντίβα» του Χόλιγουντ, που έχει βγάλει 22.000.000 ευρώ το 2017, χωρίς να κάνει... μισή επιτυχία. Ας αφήσει τον Μπραντ Πιτ στην καταθλιψή του κι ας επιστρέψει στην Ελλάδα να βρει ένα καλό παλικάρι να... νοικοκυρευτεί. Δεν θα υπήρχε πιο «σέξι» ομάδα από τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη με... προεδρίνα την Τζένιφερ.

Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον: Εδώ συνδυάζουμε πολλά οφέλη. Μπαίνουν σε τάξη τα οικονομικά του συλλόγου και παράλληλα ο Παναθηναϊκός γίνεται πανίσχυρος στις διαπραγματεύσεις. Ποιος ατζέντης, ποιος προπονητής, ποιος ποδοσφαιριστής θα τολμούσε να σταθεί μπροστά στον «Βράχο», πρώην πρωταθλητή του WWE και νυν ακριβοπληρωμένου σταρ; Το 2017 μόνο για τα «Baywatch» και «The Fate of the Furious» αύξησε την περιουσία του κατά 58εκ. ευρώ και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας του Forbes.

Βιν Ντίζελ: Παρόμοια περίπτωση με τον Τζόνσον και συμπρωταγωνιστές στο «The Fate of the Furious». Ο δυναμικός αστέρας του Χόλιγουντ μπορεί επίσης να κάνει πολλές δουλειές στο «Τριφύλλι» αφού επενδύσει μόνο ένα μέρος από τα 47εκ. ευρώ που «εισέπραξε» το 2017!


ΔΙΑΦΟΡΟΙ

Coldplay: Κατά πολλούς η κορυφαία ροκ μπάντα του 21ου αιώνα. Δημιουργήθηκαν το 1996, έφτασαν στην κορυφή, ενώ το 2017 ήταν η χρονιά τους χάρη στην περιοδεία «Head Full of Dreams Tour» που έκαναν την Άνοιξη. Τα κέρδη τους στη χρονιά που διανύουμε αγγίζουν τα 70εκ. ευρώ! Γιατί στον Παναθηναϊκό; Γιατί θα ήταν μεγάλη ευκαιρία να τα βρουν επιτέλους στο ποδόσφαιρο ο ιδρυτής και τραγουδιστής του συγκροτήματος, Κρις Μάρτιν που υποστηρίζει την Αρσεναλ με τον κιθαρίστα Τζόνι Μπάκλαντ που έχει δηλώσει «Θα παρατούσα τα πάντα για χατήρι της Τότεναμ»! 

J.K. Rowling: Η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» με το τελευταίο της έργο (Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί) να είναι το Best Seller του 2016 με περισσότερα από 4.500.000 εκατομμύρια αντίτυπα, μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο! Ταινίες, αφιερώματα, ειδικές εκδόσεις, αναμνηστικά, παιχνίδια, video games με τον χαρακτήρα του (όχι και τόσο πλέον) μικρού μάγου, αφήνουν εδώ και χρόνια το... κατιτίς σε ποσοστά στην 52χρονη Αγγλίδα που μόνο για το 2017 υπολογίζεται ότι αύξησε τις καταθέσεις της κατά 80εκ. ευρώ. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού δεν χρειάζεται το μαγικό ραβδί του Χάρι, αλλά μόνο ένα μικρό μέρος από τα ετήσια έσοδα της «μαμάς του»! 

Oprah Winfrey: Θεωρείται ο πιο πλούσιος άνθρωπος Αφρο-αμερικανικής καταγωγής στον κόσμο με περιουσία που υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ! Είναι η πρώτη μαύρη δισεκατομμυριούχος, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι επί 25 χρόνια (1986-2011) παρουσίαζε το πιο επιτυχημένο Talk Show στην Ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης. Το «The Oprah Winfrey Show». Πλέον είναι μεγιστάνας των ΜΜΕ και στα 64 της χρόνια ήλθε η ώρα να ξεκουραστεί σε μία ωραία έπαυλη στην Εκάλη, κάτω από τον ήλιο της Αττικής. Δεν έχει την παραμικρή σχέση με ποδόσφαιρο, σίγουρα αγνοεί ακόμα και την ύπαρξη της ομάδας, αλλά τόσα λεφτά τί θα τα κάνει!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης