Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων νήσων προχωρά το υπουργείο Παιδείας

Σε ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων νήσων προχωρά το υπουργείο Παιδείας
Πρόκειται για την πρώτη συνένωση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που γίνεται στην Ελλάδα, ενώ αναμένονται μέχρι το τέλος του έτος και άλλες 
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ενοποιείται μετά από συναίνεση και συνεννόηση των επιτροπών που συστάθηκαν από μέλη των δύο ιδρυμάτων, ανακοίνωσε από την Κέρκυρα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.
Όπως επεξήγησε ο υπουργός, η συγκεκριμένη συνένωση των δύο ιδρυμάτων είναι η πρώτη που γίνεται στην Ελλάδα, ενώ αναμένονται μέχρι το τέλος του έτος και άλλες συνενώσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
«Δεν μπορούν να υπάρχουν ενιαίες λύσεις για όλα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας μας, άρα επιδιώκουμε συνεννοήσεις μεταξύ των Ιδρυμάτων της χώρας μας.
Η πολιτεία δεν πρόκειται να φέρει δικές της λύσεις αν δεν υπάρχει πλήρης συναίνεση των ιδρυμάτων και του προσωπικού», διευκρίνισε ωστόσο ο κ. Γαβρόγλου.
Είπε ακόμη ότι από τη συνένωση δεν θα σημειωθούν απολύσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού, ούτε επιπτώσεις επί των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, αντιθέτως τα ιδρύματα που θα επιλέξουν να συνενωθούν θα υποστηριχθούν και οικονομικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης