Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (EKT): Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας παρά τη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης

tags :
Villeroy (EKT): Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας παρά τη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης
Σύμφωνα με το Reuters οι ιθύνοντες της ΕΚΤ προσανατολίζονται σε μία εννεάμηνη παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) αλλά με αγορές μικρότερες σε όγκο
Κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει λόγω της επικείμενης μείωσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης δήλωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Francois Villeroy σε συνέντευξή του στη Figaro.
Όπως εξήγησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατηρεί τον πυρήνα της νομισματικής της πολιτικής.
«Κανένας δεν θα πρέπει να φοβάται μια περαιτέρω μείωση του προγράμματος ποσοστικής χαλάρωσης και το πιθανό τέλος του στη συνέχεια», σημείωσε ο Γάλλος τραπεζίτης, αφού όπως διευκρίνισε η ΕΚΤ θα διατηρήσει μια πολύ ευνοϊκή νομισματική πολιτική», που θα πρέπει να κριθεί στο σύνολό της.
Παρά την έντονη οικονομική ανάπτυξη στη ζώνη του Ευρώ, η ΕΚΤ μετέβαλε σταδιακά προς την κατεύθυνση της σύσφιξης της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής της πολιτικής, καθώς ο πληθωρισμός παρέμεινε κάτω από το στόχο του 2%.
Με την αγορά ομολόγων, που λήγει στο τέλος του 2017, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής θα αποφασίσουν στις 26 Οκτωβρίου εάν θα παρατείνουν το πρόγραμμα.
Πρέπει να συμβιβάσουν την καλύτερη πορεία ανάπτυξης της Ευρωζώνης σε μια δεκαετία με ρυθμό πληθωρισμού που αναμένεται να υποχωρήσει περισσότερο από το στόχο της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με το Reuters οι ιθύνοντες της ΕΚΤ προσανατολίζονται σε μία εννεάμηνη παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) αλλά με αγορές μικρότερες σε όγκο.
Ανήσυχος εμφανίστηκε ο Villeroy για το θέμα του χρέους στην Ευρωζώνη και δη στη Γαλλία.
»«Πρέπει επίσης να ανησυχούμε για την ταχεία αύξηση των χρεών των νοικοκυριών, ιδιαίτερα εκείνων των μεγάλων εταιρειών, σχεδόν κατά 8%», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης