Τελευταία Νέα

Χ.A.: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας...(16/10)

tags :
Χ.A.: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας...(16/10)
!ΑΛΦΑ(+4,76% στα 1,7600 ευρώ): Στην περίπτωση της παραμένει θετική ένδειξη η άνετη παραμονή υψηλότερα των 1,6000 ευρώ, με το “stop” στο ημερήσιο “short” να τοποθετείται στα 1,8100 ευρώ.

!BIOΧΑΛΚΟ(+1,30%@3,1100 ευρώ): Η μετοχή παραμένει σε ημερήσιο “long” όσο δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 2,9700 ευρώ, όμως για να επαναπροσεγγίσει τα πρόσφατα υψηλά (3,4400 ευρώ σε τιμή κλεισίματος), θέλει κλεισίματα υψηλότερα των 3,1800 ευρώ.

!ΕΛΠΕ(+2,53%@7,2900 ευρώ): Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον τίτλο που παραμένει σε ημερήσιο “short” όσο αδυνατεί να δώσει κλεισίματα υψηλότερα των 7,4300 ευρώ. Εξαιρετικά αποφασιστική η ζώνη αντίστασης 7,3600 – 7,4300 ευρώ.

!ΛΑΜΔΑ(+3,57%@6,6700 ευρώ): ‘Επρεπε να προηγηθούν επτά(!!) σερί αρνητικά πρόσημα πριν επιχειρήσει αντίδραση ο τίτλος.Ισχυρή η ζώνη αντίστασης των 7,0000 – 7,1000 ευρώ, με το άνω άκρο της να είναι και το “stop” στο ημερήσιο “short”.

!ΔΕΗ(@2,0100 ευρώ και +2%): Για την περίπτωση της  κλεισίματα υψηλότερα των 1,9800 ευρώ, δίνουν ένα πρώτο αγοραστικό σήμα, με βάση τα ημερήσια διαγράμματα, όμως θα χρειαστεί το κάτι παραπάνω για να περάσει ψηλότερα από την πρώτη αντίσταση των 2,0600 – 2,0800 ευρώ.

!ΜΥΤΙΛ(+1,2%@8,5100 ευρώ): Συνεχίζουν να στηρίζουν τις θέσεις τους – επιλογές τους, οι αγοραστές στην μετοχή του (+0,24%). Προσοχή στην… θεωρούμενη ισχυρή ζώνη αντίστασης των 8,5800 – 8,6200 ευρώ, που πιθανότατα θα διασπαστεί….

(Fast Finance ΑΕΠΕΥ)

________________



Στηρίξεις  740 και 725     Αντιστάσεις 776 και 789

IBG Disclaimer http://www.ibg.gr/disclaimers/IBGDisclaimer.pdf (contact: spoulis@ibg.gr)

H διάσπαση του τριγωνικού σχηματισμού R1-S1 στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας εκτόνωσε τις τιμές, με αποτέλεσμα η καθαρή διάσπαση του 762 (πρώτο σημείο αντίστασης για τον Γενικό Δείκτη σε ημερήσιο γράφημα) να ανοίξει τον δρόμο για το 776.

Ένα σημείο αντίστασης σημαντικό (38,2% Fibonacci 859-725) για την ανοδική συνέχεια του δείκτη, διάσπαση του οποίου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο του κενού (gap), είναι στο 789.

Ο RSI κινείται σε ουδέτερη ζώνη, ενώ ο MACD εξακολουθεί να δίνει σήμα αγοράς σε ημερήσιο γράφημα.

________________

<Twitter: @StefanosDPoulis // email: spoulis@ibg.gr>;



……………………..



___________________

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/10/blog-post

!ΑΝΕΜΟΣ(@1,4200 ευρώ και +1,43%): ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Η μετοχή βρίσκεται σε διαδικασία  ενός πιθανολογούμενου σχηματισμού σημαίας RE  η ανοδική λύση του οποίου θα δώσει ισχυρή κίνηση με στόχο πολύ μεγαλύτερο από τα ιστορικά υψηλά ( 2,20€)  Τιμή εισαγωγής τα 1,70 ευρώ.


Βρίσκεται όμως και προ των πυλών ενός πλέγματος ισχυρών αντιστάσεων:
1) Της γραμμής τάσης Α

2) Της  S στα 1,44 ευρώ ( επισημαίνεται με κύκλους το πόσο σημαντική ειναι και

3) της κατερχόμενης περιοριστικής R .

Aρνηση του τίτλου να διασπάσει ανοδικά αυτό το επίπεδο, θα φέρει υποχώρησή του προς την S1 στα  1,24 € και προς τον EKMO 200HM που όπως φαίνεται στο γράφημά μας απετέλεσε πολύ καλή στήριξη κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Ενδεχόμενη απώλεια του, όπως και της S1, θα σχηματοποιήσει το κανάλι πατώντας στην Ε σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, πριν αντιδράσει εκ νέου, διατηρώντας την μεσοπρόθεσμη ανοδική της τάση.

_____________________

!TEXNIKH ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ από τον Μάνο Χατζηδάκη και την ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ: 

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης απομακρύνθηκε από το σημείο καμπής της μακροπρόθεσμης τάσης, που θα εξέθετε τους αγοραστές, προσεγγίζοντας τις 770 μονάδες. Το εύρος των ημερήσιων διακυμάνσεων ήταν σημαντικά περιορισμένο και ο τζίρος ήταν περισσότερο διεκπεραιωτικός, επιστρέφοντας σε μέση ημερήσια αξία συναλλαγών 40 εκατ. ευρώ.

Με αυτά τα συναλλακτικά δεδομένα, οι αγοραστές κατάφεραν σχετικά εύκολα να δημιουργήσουν ένα μικρό περιθώριο ασφαλείας από τον κινητό μέσο των 200 ημερών (739 μονάδες) και να απειλήσουν την επόμενη ζώνη αντίστασης (770) στην οποία συγκλίνει ο κινητός μέσος των 30 ημερών.

Ο MACD κράτησε την ανοδική του υπόσχεση και διατήρησε το σήμα αγορών που είχε ενεργοποιηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα και οι ταλαντωτές βγήκαν από την υποτιμημένη ζώνη τιμών.

  • Η πλάγια κίνηση μέχρι στιγμής δεν έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά τάσης, οι κινήσεις χαρακτηρίζονται από μεγάλη διστακτικότητα και διατηρεί το χαρακτήρα ανοδικής διόρθωσης.
  • Κλείσιμο τιμών πάνω από τις 770 μονάδες θα δώσει τέλος στην διορθωτική πορεία από τις 835 εβδομάδες και θα βάλει την ζώνη των 800 μονάδων στο στόχαστρο των αγοραστών.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση η αύξηση των συναλλαγών, καθώς στην καθοδική πορεία μεταξύ 800 και 750 μονάδων έχουν πραγματοποιηθεί μέσες ημερήσιες συναλλαγές 77 εκατ. ευρώ.
________________

Apostolos Manthos@ManthosChartist



Η Πειραιώς (+3,94%@2,6400 ευρώ) αν πατήσει πάνω στα 2,5400 ευρώ, μπορεί να δώσει καλή ανοδική κίνηση…





  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης