Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον 3 οι νεκροί από το πέρασμα της καταιγίδας Οφηλία στην Ιρλανδία

Τουλάχιστον 3 οι νεκροί από το πέρασμα της καταιγίδας Οφηλία στην Ιρλανδία
Θέλω να γίνει σαφές σε όλους ότι διανύουμε μια εθνική κρίση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Leo Varadkar
Τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους έχει στοιχίσει σήμερα (16/10/2017) η καταιγίδα Οφηλία, που σαρώνει τις δυτικές ακτές της Ιρλανδίας.
Η Οφηλία συνοδεύεται από ανέμους η ταχύτητα των οποίων ανέρχεται έως τα 150 χλμ/ώρα, ενώ έχει προκαλέσει πτώσεις δέντρων και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μια γυναίκα ηλικίας περίπου 50 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε όταν δέντρο ξεριζώθηκε κι έπεσε στον δρόμο κοντά στο χωριό Άνγκλις.
Ένας άνδρας σκοτώθηκε, επίσης, βόρεια του Νταντάλκ, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία, όταν δέντρο καταπλάκωσε το όχημά του, την ώρα που οδηγούσε, ενώ ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών υπέκυψε στα τραύματά του τα οποία προκλήθηκαν από το αλυσοπρίονο που χρησιμοποιούσε για να απομακρύνει ένα δέντρο που είχε ξεριζωθεί από την καταιγίδα, στην πόλη Κάχιρ.
«Θέλω να γίνει σαφές σε όλους ότι διανύουμε μια εθνική κρίση, ο κόκκινος συναγερμός έχει κηρυχθεί σε όλες τις κομητείες, όλες τις πόλεις, όλες τις περιοχές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Leo Varadkar, εκφράζοντας φόβους ότι κάποιοι «πολίτες θα μπορούσαν να πουν ότι η καταιγίδα είναι λιγότερο σοβαρή απ’ ό,τι προβλεπόταν».
Οι αρχές έχουν προβεί στο κλείσιμο των σχολείων και πολλών δημοσίων υπηρεσιών, ενώ έχουν αναστείλει δρομολόγια στις δημόσιες συγκοινωνίες και έχουν απευθύνει έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Την ίδια ώρα, σήμερα το μεσημέρι, 210.000 νοικοκυριά και καταστήματα παρέμεναν βυθισμένα στο σκοτάδι, ιδίως στο Κορκ, το Λίμερικ, το Τιπερέρι και το Γκάλγουεϊ, σύμφωνα με την εταιρεία ESB Networks.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης