Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορκίδης: Η αγορά προσβλέπει σε θετικές εξελίξεις από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Κορκίδης: Η αγορά προσβλέπει σε θετικές εξελίξεις από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
Θετικά αποτελέσματα αναμένει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, από τις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις ΗΠΑ.
«Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αποτελεί μια πρόκληση για την ελληνική κυβέρνηση και είναι βέβαιο πως η ελληνική αγορά προσβλέπει σε θετικές εξελίξεις από αυτό.
Παραδοσιακά οι επισκέψεις Ελλήνων ηγετών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στόχευαν στην επιβεβαίωση των καλών σχέσεων και αποσκοπούσαν σε ευμενείς δηλώσεις και θέσεις για τα ελληνικά συμφέροντα.
Ταυτόχρονα ήταν και μία ευκαιρία επικοινωνίας με την ελληνοαμερικανική κοινότητα» δήλωσε ο κ. Κορκίδης.
Αναφερόμενος στις συναντήσεις του κ. Τσίπρα με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, επισημαίνει ότι το περιεχόμενο των συζητήσεων μας δείχνει ότι έχει εμπεδωθεί στην κυβέρνηση μια αντίληψη βελτίωσης της επενδυτικής εικόνας της χώρας.
Παράλληλα, ο κ. Κορκίδης αναμένει από τις επαφές με το ΔΝΤ να υπάρξει κάποιο σημάδι για τη μελλοντική στάση του Ταμείου τόσο σε σχέση με την επερχόμενη αξιολόγηση όσο και σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της συμμετοχής του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ως προς αυτό το σημείο, ότι δηλαδή θα έχουμε κάποια εξέλιξη διαφορετική απ' ό,τι γνωρίζουμε ως τώρα, ωστόσο η συνάντηση από μόνης της έχει αρκετό νόημα» είπε ο ίδιος.
Όσον αφορά τη συνάντηση των Τσίπρα - Trump, ο κ. Κορκίδης επισημαίνει ότι αποδεικνύει το ενδιαφέρον της αμερικανικής ηγεσίας για την ευρύτερη περιοχή -παρότι φαίνεται πως έχει δευτερεύουσα σημασία γι' αυτήν σε σχέση π.χ. με την Aπω Ανατολή- και θεωρούμε ότι υπάρχει περιθώριο για κάποιες θετικές εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης