Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Reuters: Ο Powell πιθανός αντικαταστάτης της Yellen στο «τιμόνι» της Fed

Δημοσκόπηση Reuters: Ο Powell πιθανός αντικαταστάτης της Yellen στο «τιμόνι» της Fed
Υπέρ της διατήρησης της Janet Yellen η πλειοψηφία των οικονομολόγων 
Ο Jerome Powell πιθανότατα θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), σύμφωνα με μια μικρή πλειοψηφία οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters, αν και οι περισσότεροι δήλωσαν ότι η σημερινή πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, θα ήταν η καλύτερη επιλογή.
Ακριβώς πάνω από τους μισούς από τους 40 οικονομολόγους που συμμετείχαν στην έρευνα, αναμένουν ότι ο Powell πιθανώς θα διοριστεί από τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, όταν λήξει η τρέχουσα τετραετής θητεία της Yellen, την 1η Φεβρουαρίου 2018.
Ο Powell, δικηγόρος και πρώην επενδυτικός τραπεζίτης, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fed από τον Μάιο του 2012.
Στη δεύτερη θέση ως πιο πιθανός αντικαταστάτης βρέθηκε ο Kevin Warsh, με 13 οικονομολόγους να «ψηφίζουν» υπέρ του.
Επίσης στη λίστα των επιλογών βρέθηκαν ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Trump, Gary Cohn, o πρώην διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής Bancorp, Richard Davis, ο Glenn Hubbard από το Columbia Business School, ο πρώην επικεφαλής της BB&T, John Allison, και ο καθηγητής John Taylor του Πανεπιστημίου του Stanford.
Πάντως, ερωτηθέντες σχετικά με το ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή, περίπου τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι ο Trump θα έπρεπε να διατηρήσει τη Yellen.
Ο Powell ήταν στη δεύτερη θέση με επτά από τις 37 ψήφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης