Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ειδήσεις από το τραπεζικό παρασκήνιο και ορισμένες αλήθειες για Eurobank, MIG, Attica bank…και άλλα ενδιαφέροντα

Ειδήσεις από το τραπεζικό παρασκήνιο και ορισμένες αλήθειες για Eurobank, MIG, Attica bank…και άλλα ενδιαφέροντα
Έντονο το παρασκήνιο στον τραπεζικό κλάδο
Τα τραπεζικά δρώμενα και ειδικά όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο έχουν πάντα ενδιαφέρον κυρίως γιατί αποδεικνύουν ότι ο κόσμος του banking κινείται.

Ποιες είναι οι πιο ενδιαφέρουσες;

1)Η Eurobank θα εκδώσει καλυμμένο ομόλογο όπως έχουμε σημειώσει με στόχο μάλλον την άλλη εβδομάδα να δανειστεί 500 εκατ με επιτόκιο 2,9% με 3%.
Ο στόχος για την Eurobank δεν είναι τόσο το ποσό όσο το επιτόκιο και υπέρβαση του 2,9% θα έδινε πολύ μεγάλη ικανοποίηση στην διοίκηση αλλά και πέριξ του 2,9% θα ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι.

2)Η Attica bank θα προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου Tier 2 με στόχο να αντικαταστήσει τα 100 εκατ προνομιούχες μετοχές.
Το σκέλος της αύξησης τα υπόλοιπα 100 εκατ ίσως μετατεθούν για το μέλλον.

3)Φαίνεται να υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις και σχέδια για την MIG αρκεί να αποφασίσει η Πειραιώς ως βασικός δανειστής και ως βασικός μέτοχος να πάρει μια γενναία απόφαση.

4)Θα πρέπει να διερευνηθεί με πολύ μεγάλη προσοχή ποια είναι η αιτία της πτώσης της μετοχής της MIG το τελευταίο διάστημα…αλλά με πολύ μεγάλη προσοχή.

5)Κάποιος επιχειρεί να πλήξει ένα κορυφαίο έλληνα τραπεζίτη και με δολοπλοκίες επιχειρεί να τον εμφανίσει εκεί που δεν εμφανίζεται.
Η στρατηγική της σκόπιμης και αστήρικτης στοχοποίησης δεν έχει κανένα ουσιώδες νόημα και το κυριότερο δείχνει την παθογενή ψυχοσύνθεση αυτού που μανιωδώς προσπαθεί να πλήξει… κάποιον κορυφαίο τραπεζίτη με αξιόλογο παρελθόν και λαμπρό μέλλον.

6)Σε κορυφαίο έλληνα τραπεζίτη του κατάσχεσαν το σπίτι

7)Βρείτε μου στοιχεία για τον….για να τον δέσω είπε ο υπουργός και τους άφησε όλους άφωνους.

8)Κάποια στιγμή θα ασχοληθούμε με τους δημοσιογράφους που πληρώνονται από τις τράπεζες.
Δεν εννοούμε αυτούς που βρίσκονται στα επίσημα γραφεία τύπου που και αξιοπρεπείς είναι και μας εμπνέουν σεβασμό γιατί επίσημα έχουν αναλάβει ένα ρόλο….
Αναφερόμαστε στις κρυφές μουχρίτσες που το παίζουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι….και τα μπλοκάκια τους έχουν γεμίσει από αποδείξεις….τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης