Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Ο Τσίπρας βάδισε στον δρόμο των Ευρωπαίων ηγετών - Οι επαφές του με Trump και Lagarde

FT: Ο Τσίπρας βάδισε στον δρόμο των Ευρωπαίων ηγετών - Οι επαφές του με Trump και Lagarde
Οι Financial Times σχολιάζει τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον Donald Trump και την Christine Lagarde
Στις επαφές του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και στις συναντήσεις του με τον Donald Trump και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, αναφέρονται οι Financial Times.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός «βάδισε στα βήματα των παγκόσμιων ηγετών οι οποίοι επισκέφθηκαν τον Αμερικανό πρόεδρο και χρησιμοποίησε το ταξίδι του για να παροτρύνει τους επενδυτές και ιδιαίτερα τους Ελληνοαμερικανούς να επενδύσουν στη χώρα του καθώς ανακάμπτει την ασφυκτική κρίση χρέους».
Παράλληλα, οι Financial Times αναφέρονται και στην παλιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα όταν αναφερόμενος στον Donald Trump.
«Ο πρόεδρος Donald Trump είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι στήριξε ένα ''υπεύθυνο σχέδιο για την ελάφρυνση χρέους'' στην Ελλάδα, καθώς καλωσόρισε στον Λευκό Οίκο τον ηγέτη που κάποια στιγμή τον περιέγραψε ως ''διάβολο''».
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των ΗΠΑ ο κ. Τσίπρας είχε πει, αναφερόμενος στον Trump, «ελπίζω ότι δεν θα έρθουμε αντιμέτωποι με αυτό το κακό».

Η συνάντηση με τη Lagarde

Εν τω μεταξύ, οι Financial Times αναφέρονται και στη συνάντηση του Τσίπρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ.
«Ένας άνθρωπος κοντά στον κ. Τσίπρα είπε ότι η συνάντηση ήταν σχεδόν ''πολύ καλή για να αληθινή'', με το ΔΝΤ να χαιρετίζει την Ελλάδα για τις προσπάθειες της προς την έξοδος από την οικονομική κρίση.
Ο άνθρωπος κοντά στον κ. Τσίπρα είπε ότι ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση έως το τέλος του έτους, κάτι που θα επιτρέψει στην Αθήνα και το ΔΝΤ να βρεθούν ''στο ίδιο μήκος κύματος'' σχετικά με την προσέγγιση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους» καταλήγει το δημοσίευμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης