Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ramsauer (CSU): Δεν αποκλείονται συζητήσεις με το SPD αν δεν συμφωνήσουμε για τη «Τζαμάικα»

Ramsauer (CSU): Δεν αποκλείονται συζητήσεις με το SPD αν δεν συμφωνήσουμε για τη «Τζαμάικα»
Τίποτα δεν είναι δεδομένο στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία
Το CSU δεν αποκλείει συζητήσεις με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα ή τον Ιανουάριο, σε περίπτωση που αποβούν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις με το FDP και τους Πράσινους για τον σχηματισμό της κυβέρνηση «Τζαμάικα».
«Εκτιμώ ότι δεν αποκλείεται να πούμε προ των Χριστουγέννων ή τον Ιανουάριο ότι το όλο θέμα (ενν. της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης «Τζαμάικα») είναι άσκοπο και να μιλήσουμε τότε με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD)», δήλωσε ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός Peter Ramsauer  στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, αναφερόμενος στις δυσκολίες των συζητήσεων για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων (Die Gruenen), οι οποίες ξεκινούν σήμερα.
«Τίποτα δεν είναι δεδομένο», τόνισε επίσης στο πρώτο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας, ο επίσης Χριστιανοκοινωνιστής Christian Schmitt.
Τα κοινωνικά θέματα, όπως οι συντάξεις και οι θέσεις εργασίας, θα μονοπωλήσουν τις συνομιλίες για τη μακρά και δύσκολη πορεία προς το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, οι οποίες αρχίζουν ανάμεσα στους πιθανούς εταίρους, τη Χριστιανική Ένωση, τους Φιλελεύθερους FDP και τους Πράσινους.
Με βάση εκτιμήσεις η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται να έχει σχηματιστεί έως τον Ιανουάριο του 2018.
Στον προεκλογικό αγώνα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος θέματα όπως η φτώχεια, η εγγυημένη σύνταξη και οι καλές θέσεις εργασίας δεν έπαιξαν βασικό ρόλο.
Τώρα όμως η καγκελάριος Merkel εξήγγειλε ότι η κοινωνική πολιτική αποτελεί βασικό πεδίο στις προσπάθειες εξεύρεσης κοινού τόπου για μια κυβέρνηση συνασπισμού «Τζαμάικα», αναφέρει σήμερα η Deutsche Welle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης