Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ έχει δημιουργήσει χάος

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ έχει δημιουργήσει χάος
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι κούρδοι ηγέτες της περιοχής έκαναν λάθος που αγνόησαν τη συμβουλή της Άγκυρας
Στο γεγονός ότι η Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση (KRG) στο βόρειο Ιράν αρνήθηκε να ακολουθήσει τις συμβουλές της Τουρκίας πριν διεξάγει το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας αναφέρθηκε σήμερα (18/10) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu, τονίζοντας ότι το σχετικό δημοψήφισμα έχει δημιουργήσει χάος στην ευρύτερη περιοχή.
Συγκεκριμένα, ο Cavusoglu τόνισε ενώπιω δημοσιογράφων ότι η KRG «έκανε λανθασμένο υπολογισμό και δεν άκουσε τις συμβουλές μας», διευκρινίζοντας ότι «τους είπαμε ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, όπως αυτά που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή».
«Νόμιζαν ότι θα ένωναν τους Κούρδους, αλλά αντίθετα, έχουν διχάσει τους Κούρδους στο Ιράκ», υπογράμμισε ο Cavusoglu, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι το δημοψήφισμα «έχει οδηγήσει σε μεγάλο χάος την περιοχή».
Υπενθυμίζουμε ότι το δημοψήφισμα έχει καταδικαστεί από όλες τις περιφερειακές δυνάμεις, ενώ το Ισραήλ, ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ προειδοποίησαν για αποπροσανατολισμό από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και περαιτέρω αποσταθεροποίηση της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης