Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχοινάς: Η λύση του Κυπριακού πρέπει να έχει ισχυρό ευρωπαϊκό πρόσημο

Σχοινάς:  Η λύση του Κυπριακού πρέπει να έχει ισχυρό ευρωπαϊκό πρόσημο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι και πάλι παρούσα στις συνομιλίες μόλις οι συνθήκες ξανατεθούν σε ευνοϊκό πλαίσιο και η διαδικασία επαναληφθεί
Η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι κράτος-μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης «και άρα οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού πρέπει να έχει ισχυρό ευρωπαϊκό πρόσημο», τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέντευξη του στον διευθυντή Ειδήσεων και Επικαίρων του ΡΙΚ , Πανίκο Χατζηπαναγή.
Ο κ Σχοινάς, επεσήμανε ότι την ευθύνη για τη διαδικασία την έχουν κυρίως οι Κύπριοι και σε ευρύτερο διεθνές πλαίσιο τα Ηνωμένα Έθνη και προσέθεσε οτι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συντρέχουσα και καθοριστική, αλλά όχι αποκλειστική αρμοδιότητα».
Σε ερώτηση, εάν οι Βρυξέλλες συμμερίζονται την άποψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ότι στο Κραν Μοντανά έλειπε η πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού, ο κ. Σχοινάς ξεκαθάρισε ότι «η Ευρώπη δεν θα παίξει ποτέ το παιγνίδι της απόδοσης ευθυνών».
Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι και πάλι παρούσα στις συνομιλίες μόλις οι συνθήκες ξανατεθούν σε ευνοϊκό πλαίσιο και η διαδικασία επαναληφθεί.
Αλλά, τόνισε, πρέπει να μας το ζητήσουν τα Ηνωμένα Έθνη.
Για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων, μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα προκληθούν δραματικές αλλαγές στην οικονομική, κοινωνική, γεωγραφική και αγροτική κατάσταση των ανθρώπων που ζουν στις Βάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης