Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέο αγκάθι για την γ’ αξιολόγηση - Προβληματισμός των Θεσμών για τη συμφωνία των F-16

Νέο αγκάθι για  την γ’ αξιολόγηση - Προβληματισμός των Θεσμών για τη συμφωνία των F-16
Θα εξεταστούν πιθανές δημοσιονομικές επιπτώσεις
Λίγες ώρες πριν από την άφιξη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών ένα νέο «αγκάθι» έρχεται να ταράξει τα νερά της γ’ αξιολόγησης καθώς όπως υπάρχει προβληματισμός στις Βρυξέλλες για την συμφωνία Ελλάδας –ΗΠΑ για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών  F-16 ύψους 2,4 δισ. ευρώ.
Όπως δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος «η συμφωνία θα βρεθεί στο στόχαστρο των Θεσμών καθώς θα πρέπει να εξεταστεί εάν έχει πιθανές δημοσιονομικές επιπτώσεις.
Σύμφωνα με τον ευρωπαίο αξιωματούχο η συμφωνία θα βρεθεί στο μικροσκόπιο καθώς θα πρέπει να εξεταστεί εάν το πρόγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών F-16   είναι συμβατό με τους στόχους του γ’ προγράμματος διάσωσης και εάν τηρούνται  οι δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς.
Να σημειωθεί ότι εξαρχής υπήρξε κόντρα Ευρώπης και Ελλάδας για τις αμυντικές; Δαπάνες με τους ευρωπαίος να ζητούν σημαντική μείωση των αμυντικών δαπανών και τις ΗΠΑ να παρεμβαίνουν  τονίζοντας ότι δεν μπορεί να μειωθούν κάτω από το 2% οι αμυντικές δαπάνες καθώς αυτό αποτελεί όροι για να είναι μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης