Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Ναύπλιο ο Κουίκ: Το Brexit θα πρέπει να είναι η αφετηρία για να προβληματιστούμε για το προφίλ της ΕΕ

Στο Ναύπλιο ο Κουίκ: Το Brexit  θα πρέπει να είναι η αφετηρία για να προβληματιστούμε για το προφίλ της ΕΕ
Eίναι σεβαστή η απόφαση των Βρετανών, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ
«Το Brexit και τις επιπτώσεις του θα τις διαχειριστούν οι Βρετανοί, φαντάζομαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αλλά για όλους εμάς τους υπόλοιπους 27, θα πρέπει να είναι η αφετηρία για να προβληματιστούμε επάνω στο προφίλ που πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε από το Ναύπλιο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.
Ειδικότερα, ο κ. Κουίκ σε παρέμβασή του στο διήμερο συμπόσιο που διοργάνωσε στο Ναύπλιο η βρετανική πρεσβεία με θέμα το Brexit, αφού σημείωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να πει ότι είμαστε ευτυχείς που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε «κρατάμε αυτό που είπε η πρωθυπουργός May ότι η Βρετανία φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι από την Ευρώπη».
Υπογράμμισε ότι είναι σεβαστή η απόφαση των Βρετανών και πως η αποχώρησή από την ΕΕ είναι ανεπίστρεπτη, έχουν τις δυσκολίες τους οι διαπραγματεύσεις κυρίως σε οικονομικά ζητήματα, ενώ τόνισε την ανάγκη να αναρωτηθούμε για το αποτέλεσμα του δημοψήφισματος στη Βρετανία θέτοντας σειρά από ερωτήματα.
Όπως είπε, η  Ευρώπη που δεν μπορεί να είναι των πολλαπλών ταχυτήτων, αλλά των  πολλαπλών επιλογών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους πάνω από 2 εκατομμύρια Βρετανούς που έρχονται για διακοπές στην πατρίδα μας.
Αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις, τόνισε ότι ανεξάρτητα με το αν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι στην Ε.Ε., οι παραδοσιακές σχέσεις της Ελλάδας με τη Βρετανία δεν θα διαταραχθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης