Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη - Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε

Γεροβασίλη: Η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη - Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε
Τα τελευταία 2,5 χρόνια μειώθηκαν οι άνεργοι κατά 260.000, σύμφωνα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη
«H Ελλάδα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, γεγονός που παραδέχονται και οι πλέον δύσπιστοι και μπορούμε να δράσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά απέναντι στον μεγάλο μας αντίπαλο, δηλαδή την ανεργία», τόνισε από την Άρτα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.
Η ίδια, σε χαιρετισμό της στην ημερίδα με θέμα: «Πολιτικές απασχόλησης για νέους και μακροχρόνια ανέργους – Παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία», που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, υπογράμμισε ότι «παρά την ύφεση που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και την κοινωνική κατάρρευση που αυτή προκάλεσε, από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε την αποκατάσταση των αδικιών της κρίσης.
Με περιορισμένους πόρους και αυστηρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς, στην πραγματικότητα πετύχαμε έναν μικρό άθλο.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι την περίοδο 2010-2014 οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο, ενώ τα τελευταία 2,5 χρόνια μειώθηκαν κατά 260.000.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
Αποδεικνύουν, δηλαδή, στην πράξη τη βαρύτητα που δίνουμε ως κυβέρνηση στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Αλλά και την επιτυχία του δικού μας μίγματος πολιτικής, δηλαδή των στοχευμένων πολιτικών απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας».
Αφού τόνισε πως «σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε», εξηγώντας ότι «η έκταση και η διάρκεια του προβλήματος της ανεργίας στον νομό μας είναι γνωστά και επείγοντα», σημείωσε ότι ο Νομός Άρτας καταγράφει αρνητικές πρωτιές στον τομέα αυτό.
Όπως ανέφερε, «η ανεργία στον νομό μας από το 11,9% το 2009 έφτασε στο 35,4% το 2014.
Δηλαδή, τριπλασιάστηκε.
Είναι γνωστό ότι η Άρτα και η Ήπειρος γενικότερα είναι πρώτες στη νεανική ανεργία και στις πρώτες θέσεις στη μακροχρόνια ανεργία».
Στόχος μας, σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, «είναι να προτείνουμε δομές και εργαλεία που να επιτρέψουν την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών της περιφέρειάς μας.
Να τερματίσουμε τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, που είχαν ως αποτέλεσμα την υπερσυγκέντρωση πληθυσμού στα αστικά κέντρα.
Να υποδείξουμε, δηλαδή, τους τρόπους και τα μέσα συγκράτησης του πληθυσμού –και ιδίως του νεανικού– σε όλα τα σημεία της Ηπείρου.
Προτείνοντας στοχευμένα προγράμματα, τα οποία θα συμβαδίζουν με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες.
Αλλά και αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ, δίνοντας ευκαιρίες σε τοπικούς επιχειρηματίες και νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης