Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Μάλτα απαιτώντας δικαιοσύνη για τη δολοφονία της δημοσιογράφου

Reuters: Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Μάλτα απαιτώντας δικαιοσύνη για τη δολοφονία της  δημοσιογράφου
Οι διαδηλωτές φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν τα τελευταία λόγια της Galizia πριν πεθάνει
Χιλιάδες Μαλτέζοι απαίτησαν δικαιοσύνη σε μία διαδήλωση την οποία διοργάνωσαν την Κυριακή 22/10 διάφορες ΜΚΟ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου την περασμένη Δευτέρα 16/10, όπως μεταδίδει το Reuters.
H διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα, διοργανώθηκε από το Δίκτυο Πολιτικής Κοινωνίας μετά την ανατίναξη του αυτοκινήτου που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή της η 53χρονη Daphne Caruana Galizia, σε μία δολοφονία που σόκαρε το νησί της Μεσογείου.
Kάποιοι εκ των διαδηλωτών είχαν πλακάτ ή, φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν τα τελευταία λόγια της  Caruana Galizia λίγο πριν πεθάνει: "Όπου και να κοιτάξεις υπάρχουν απατεώνες, η κατάσταση είναι απελπιστική".
"Θυμάστε ότι μαζευτήκαμε εδώ πριν μερικά χρόνια για τη δολοφονική επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo, σήμερα είμαστε στη Βαλέτα για τη Daphne και ο καθένας μπορεί να πει Je suis Daphne" είπε στο πλήθος ο Christophe Deloire, γενικός γραμματέας των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.
O Michael Briguglio που ηγείται του Δικτύου Πολιτικής Κοινωνίας είπε ότι ο επικεφαλής της αστυνομίας και ο γενικός εισαγγελέας θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί, αφού δεν έκαναν τίποτα μετά τις αποκαλύψεις για τα Panama Papers.
Η Caruana Galizia είχε αποκαλύψει τον Απρίλιο του 2017 ότι η σύζυγος του Μαλτέζου πρωθυπουργού Joseph Muscat επωφελήθηκε από μία μυστική εταιρία στον Παναμά, ονόματι Egrant, στην οποία κατατέθηκε 1 εκ. ευρώ από το Αζερμπαϊτζάν.
Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η γυναίκα του το αρνήθηκαν.
Μία εισαγγελική έρευνα είναι, ωστόσο, σε εξέλιξη για την Egrant.
H κυβέρνηση της Μάλτας ανακοίνωσε το Σάββατο 21/10 ότι θα δώσει αμοιβή 1 εκατ. ευρώ και θα παράσχει και προστασία σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας.
Ο Muscat που επανεξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία τον Ιούνιο του 2017 για μία δεύτερη πενταετή θητεία δεν έδωσε το παρών στη συγκέντρωση της Κυριακής 22/10, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ανάρμοστο.
Αντιπροσωπία από το Εργατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται, αλλά και το Εθνικό Κόμμα της αντιπολίτευσης ήταν, όμως, εκεί.
Η πρόεδρος Marie Louise Coleiro Preca επίσης παρευρέθηκε στην ουρά της πορείας μαζί με τον σύζυγό της.
Αργότερα επρόκειτο να συναντήσει μία αντιπροσωπία του Δικτύου Πολιτικής Κοινωνίας.
Λουλούδια αφέθηκαν στο μνημείο της Μεγάλης Πολιορκίας της Μάλτας, που θυμίζει την αποτυχημένη πολιορκία της Μάλτας από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1565 και έγινε προσωρινά ιερό για την Caruana Galizia.
"Τώρα εμείς είμαστε οι πολιορκημένοι" δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες, καθώς άφηνε τα λουλούδια του κάτω από τη φωτογραφία της δημοσιογράφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης