Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Καλούμε τη Β. Κορέα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Καλούμε τη Β. Κορέα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε τις τέσσερις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στην Πιονγιάνγκ
Έκκληση προς τη Βόρεια Κορέα να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα απηύθυνε σήμερα (23/10) ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, περιγράφοντας παράλληλα τις τέσσερις υποσχέσεις της χώρας του απέναντι στην Πιονγιάνγκ.
Συγκεκριμένα, ο Johnson τόνισε ότι υποστήριξε μία σειρά «δεσμεύσεων» από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, στην προσπάθειά τους να ξεκινήσουν διάλογο με την Πιονγιάνγκ, ενώ διευκρίνησε ότι το Λονδίνο δεν επιδιώκει να επιφέρει αλλαγές στο καθεστώς της χώρας.
«Αυτές είναι οι δεσμεύσεις που ευελπιστούμε ότι θα ενθραρρύνουν τον Kim Jong Un να σταματήσει το πρόγραμμα πυρηνικής ανάπτυξης, να εισέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ακολουθήσει το μοναδικό μονοπάτι που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής».
Σημειώνεται ότι οι τέσσερις δεσμεύσεις που υποστήριξε η Μεγάλη Βρετανία αφορούν τη μία αλλαγή του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ, τη μη επιδίωξη κατάρρευσής του, τη μη ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, καθώς και τη μη επιδίωξη άμεσης επανένωσης της κορεατικής χερσονήσου.
«Κανείς από εμάς δεν επιθυμεί κάποια στρατιωτική επίλυση του προβλήματος», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Johnson, ο οποίος ωστόσο διευκρίνησε πως όταν κάποιος απειλεί ανοιχτά τις ΗΠΑ, τότε ο πρόεδρος της χώρας έχει απόλυτο καθήκος να διατηρήσει την ασφάλεια της χώρας και του λαού.
Οι δηλώσεις του Jonhson έρχονται σε μία χρονική περίοδο που ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson, καταβάλει προσπάθειες να διαπραγματευτεί με την Πιονγιάνγκ ώστε να σταματήσει να διεξάγει πυραυλικές δοκιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης