Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κομισιόν προτείνει στήριξη 5,4 εκατ. ευρώ σε πρώην εργαζομένους στο λιανικό εμπόριο σε Ελλάδα και Φινλανδία

Η Κομισιόν προτείνει στήριξη 5,4 εκατ. ευρώ σε πρώην εργαζομένους στο λιανικό εμπόριο σε Ελλάδα και Φινλανδία
Η Ελλάδα ζήτησε στήριξη από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, μετά την απόλυση 725 εργαζομένων σε 9 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της λιανικής πώλησης
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να χορηγήσει στην Ελλάδα € 2,9 εκατ. ευρώ και Φινλανδία με 2,5 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ) μετά από σημαντικό αριθμό απολύσεων στον τομέα του λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα και τη Φινλανδία.
Η Ελλάδα ζήτησε στήριξη από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, μετά την απόλυση 725 εργαζομένων σε 9 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της λιανικής πώλησης.
Οι απολύσεις σημειώθηκαν κυρίως στην περιοχή της Αττικής, όμως δέκα άλλες περιοχές επηρεάστηκαν επίσης από τις απολύσεις.
Τα μέτρα που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, θα βοηθήσουν τους 725 πρώην εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, παρέχοντάς τους επαγγελματικό προσανατολισμό και συμβουλευτική, επαγγελματική κατάρτιση, συμβολή στην ίδρυση επιχειρήσεων, κίνητρα πρόσληψης και επιδόματα αναζήτησης εργασίας και κατάρτισης.
Η Φινλανδία, από την άλλη πλευρά, ζήτησε στήριξη από το ΕΤΠΠ μετά την απόλυση 1.660 εργαζομένων σε τρεις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης.
Χάρη σε αυτή τη χρηματοδοτική στήριξη, 1.500 φινλανδοί απολυμένοι εργαζόμενοι θα έχουν υποστήριξη και καθοδήγηση για την εξεύρεση νέων θέσεων εργασίας, πχ μέσω μαθημάτων επαγγελματικής κατάρτισης και επανεκπαίδευσης.
Οι προτάσεις διαβιβάζονται προς έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης