Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglou (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Δεν θέλουμε να γίνει η Ελλάδα «καταφύγιο» πραξικοπηματιών

Cavusoglou (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Δεν θέλουμε να γίνει η Ελλάδα «καταφύγιο» πραξικοπηματιών
Κοτζιάς: Οι αποφάσεις για τους αιτούντες άσυλο ελήφθησαν από την ελληνική δικαιοσύνη και πρέπει να γίνουν σεβαστές 
Να μην γίνει «καταφύγιο» για τους πραξικοπηματίες, προέτρεψε σήμερα (24/10/2017) την Ελλάδα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, αναφερόμενος στους 995 ανθρώπους που ζήτησαν άσυλο μετά το αποτυχημένο περσινό πραξικόπημα.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, ο Cavusoglu δήλωσε ότι οι αιτούντες άσυλο πρέπει να αξιολογηθούν για να προσδιοριστούν όσοι συνδέονται με το δίκτυο του Fethullah Gulen που βρίσκεται στις ΗΠΑ.
«Δεν θέλουμε η γειτονική μας Ελλάδα, με την οποία βελτιώνουμε τους δεσμούς μας, να γίνει ασφαλές καταφύγιο για τους Γκιουλενιστές.
Πιστεύουμε ότι αυτές οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν σχολαστικά και ότι οι προδότες δεν θα λάβουν πίστωση», δήλωσε ο Cavusoglu.
Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι οι αποφάσεις σχετικά με τους αιτούντες άσυλο ελήφθησαν από την ελληνική δικαιοσύνη και ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές ακόμη και αν «δεν ευχαριστούν κάποιους».
«Δυστυχώς, το ελληνικό δικαστικό σώμα δεν τους εξέδωσε (τους οκτώ στρατιώτες), και αυτό μας έχει απογοητεύσει πολύ», δήλωσε ο Cavusoglu.
Ο ίδιος τόνισε ότι άλλοι δύο στρατιώτες, που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, τη νύχτα του πραξικοπήματος, είχαν επίσης διαφύγει στην Ελλάδα και ότι η Τουρκία έχει απαιτήσει την έκδοσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης