Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carlyle Group: Εκ βάθρων αλλαγές στην ηγεσία του επενδυτικού ομίλου – Αποχωρούν από τη διοίκηση οι ιδρυτές

tags :
Carlyle Group: Εκ βάθρων αλλαγές στην ηγεσία του επενδυτικού ομίλου – Αποχωρούν από τη διοίκηση οι ιδρυτές
Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνουν από κοινού οι Glenn Youngkin και Kewsong Lee
Στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του διοικητικού της οργανογράμματος προχωρά η επενδυτική εταιρεία Carlyle Group από τότε που ιδρύθηκε, πριν 30 χρόνια, από τους David Rubenstein, William Conway και Daniel D’Aniello.
Όπως ανακοινώθηκε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου θα μοιράζονται από εδώ και στο εξής ο Glenn Youngkin (50 ετών) και Kewsong Lee (52 ετών), καθώς οι μέχρι τώρα επικεφαλής, D. Rubenstein και W. Conway (οι οποίοι είναι 68 ετών έκαστος) «μετατρέπονται» σε εκτελεστικούς προέδρους.
Παράλληλα ο D. D’Aniello στα 71 του χρόνια θα αναλάβει τη θέση του επίτιμου προέδρου.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2018.
«Οι Glenn και Kewsong θα συνεργάζονται σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διοίκηση της Carlyle και θα έχουν την πλήρη ευθύνη και την εξουσία για την πορεία της εταιρείας και φυσικά θα λογοδοτούν γι’ αυτήν», ανέφεραν στην επίσημη  ανακοίνωσή τους οι ιδρυτές του ομίλου.
Σημειώνεται ότι σε ανάλογες κινήσεις – στην ουσία περνώντας την εξουσία σε μία νεότερη γενιά κορυφαίων στελεχών – έχουν πραγματοποιήσει και οι ανταγωνιστές της Carlyle, όπως οι KKR, Apollo Global Management και Blackstone Group.
Ο Youngkin μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος και διευθυντής διαχείρισης (chief operating officer), ενώ εργάζεται 23 χρόνια στην Carlyle.
Ο Lee είναι αντιπρόεδρος του τμήματος επενδύσεων μέσω private equity και επικεφαλής της μονάδας διεθνούς επενδυτικής στρατηγικής του ομίλου, ενώ ξεκίνησε να εργάζεται στην Carlyle πριν από τέσσερα χρόνια, προερχόμενος από την επενδυτική εταιρεία Warburg Pincus.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων που έχουν δημοσιοποιηθεί η Carlyle Group διαχειρίζεται επενδύσεις άνω των 170 δισ. δολαρίων μέσω 300 funds και επενδυτικών οχημάτων, ενώ διαθέτει 1.550 εργαζόμενους που είναι «σκορπισμένοι» σε 31 υποκαταστήματα και στις έξι ηπείρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης