Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Ενισχύθηκαν κατά +31% τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2017, στις 1,1 δισ. στερλίνες

tags :
Barclays: Ενισχύθηκαν κατά +31% τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2017, στις 1,1 δισ. στερλίνες
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 1,43 δισ. στερλινών
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη της Barclays για το τρίτο τρίμηνο του 2017, με τα αποτελέσματα ωστόσο να κρίνονται απογοητευτικά σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +31% στις 1,1 δισ. στερλίνες, έναντι 837 εκατ. στερλίνες το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 1,43 δισ. στερλινών.
Καθοριστικό ρόλο για τα παραπάνω αποτελέσματα διαδραμάτισε η σημαντική πτώση της κερδοφορίας στο επενδυτικό τμήμα της τράπεζας, η οποία διαμορφώθηκε στις 652 εκατ. στερλίνες, έναντι 1 δισ. στερλινών το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, με την τράπεζα να χαρακτηρίζει το τρίμηνο που πέρασε ως δύσκολο για τια δραστηριότητές της στις αγορές.
Ωστόσο, τα προ φόρων κέρδη για το εννιάμηνο ενισχύθηκαν περαιτέρω, και συγκεκριμένα κατά +19% στις 3,4 δισ. στερλίνες, ενώ τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στις 583 εκατ. στερλίνες, έναντι 414 εκατ. στερλινών το αντίστοιχο διάστημα που προηγούμενου έτους.
Ο επικεφαλής εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας, Jes Staley, ανέφερε στους επενδυτές ότι ήταν η πρώτη σειρά αποτελεσμάτων που δημοσιοποίησε η Barclays από την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσής της, περιγράφοντας το τρίμηνο που πέρασε ως «ιδιαίτερα σημαντικό».
Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις μελλοντικές οικονομικές επιδόσεις της τράπεζας, θέτοντας νέους στόχους τόσο για το 2019 όσο και για το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης