Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε την εξουσία υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική

Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε την εξουσία υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική
Η «απάντηση» της Κυβέρνησης σε όλα αυτά είναι η σιωπηρή ανοχή στις παράνομες αυτές ενέργειες
Η Κυβέρνηση, από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε την εξουσία υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική, υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, σε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα: «Έξαρση της εγκληματικότητας και αύξηση των φαινομένων βίας».
Επισημαίνει ότι «ο κ. Τσίπρας στις 17 Φεβρουαρίου 2017 στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτησή μας για το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας, χαρακτήρισε «ανεπίκαιρο» το πρόβλημα της ανομίας και της εγκληματικότητας».
Και προσθέτει:
«Από τότε μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκε η βάσιμη ανησυχία μας για την έξαρση των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας, καθώς και η πεποίθησή μας ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί πλήρως την πραγματικότητα.
Η Κυβέρνηση, για λόγους που οφείλει να εξηγήσει, από τους πρώτους κιόλας μήνες που ανέλαβε την εξουσία, υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική με σειρά νόμων που αφήνουν, πλέον, τεράστια κενά στην δημόσια Τάξη και Ασφάλεια.
Ολοένα και περισσότερο γινόμαστε μάρτυρες κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας, με συνέπεια να έχει γενικευθεί η αίσθηση της πλήρους ανομίας, εντείνοντας καθημερινά το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.
Ομάδες κουκουλοφόρων επιτίθενται ανενόχλητοι σε αστυνομικούς, οι λεγόμενοι γνωστοί άγνωστοι καταστρέφουν κάθε βράδυ δημόσια και ιδιωτική περιουσία και εκφοβίζουν τους πολίτες.
Πλέον πρόσφατο παράδειγμα ο πρωτοφανής ξυλοδαρμός τριών δόκιμων αξιωματικών της Σχολής Ευελπίδων και ο εμπρησμός του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης.
Την ίδια στιγμή, μέλη «συλλογικοτήτων» εισβάλλουν, όποτε θέλουν, σε Υπουργεία, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες, πρεσβείες, εφορίες, νοσοκομεία, ακόμη και στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με μοναδικό στόχο να καταστρέψουν και να εκφοβίσουν, ενώ οργανωμένα κυκλώματα επικίνδυνων κακοποιών εκτελούν εγκληματικά συμβόλαια.
Η «απάντηση» της Κυβέρνησης σε όλα αυτά είναι η σιωπηρή ανοχή στις παράνομες αυτές ενέργειες, η κατάργηση της ομάδας Δέλτα και των φυλακών τύπου Γ και η νομοθέτηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, που έχει οδηγήσει στην μαζική και άκριτη αποφυλάκιση κρατουμένων στο όνομα τάχα της αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτά τον πρωθυπουργό:
«1) Με ποιον τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει την γενικευμένη πλέον ανομία και τη συνεχόμενη διασάλευση της δημόσιας τάξης;
2) Διαθέτει η Κυβέρνηση σχέδιο για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας ή πιστεύει άραγε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει διαρκή κρούσματα βίας και παραβατικότητας συνδιαλεγόμενη με τις κατ’ ευφημισμόν συλλογικότητες;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης