Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Τα ελληνικά και πορτογαλικά καλυμμένα ομόλογα επιστρέφουν και πάλι στις αγορές

Fitch: Τα ελληνικά και πορτογαλικά καλυμμένα ομόλογα επιστρέφουν και πάλι στις αγορές
Τα τέσσερα ελληνικά ομόλογα που αξιολογούνται από τη Fitch βρίσκονται στο επίπεδο της αξιολόγησης της Ελλάδας «Β», και τρία από αυτά έχουν θετικό outlook
Η Fitch Ratings σε ανάλυσή της αναφέρει ότι οι βελτιωμένες προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης στην Πορτογαλία και την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την αναζήτηση αποδόσεων από τους επενδυτές, έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον για καλυμμένα ομόλογα από αυτές τις χώρες.
Οι ελληνικές και πορτογαλικές τράπεζες αξιοποίησαν τη θετική δυναμική της αγοράς και αξιοποίησαν τις αγορές ομολόγων με την έκδοση καλυμμένων ομολόγων.
Τα τέσσερα ελληνικά ομόλογα που αξιολογούνται από τη Fitch βρίσκονται στο επίπεδο της αξιολόγησης της Ελλάδας «Β», και τρία από αυτά έχουν θετικό outlook.
Αυτό αντικατοπτρίζει τo θετικό outlook που υπάρχει για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.
Η αξιολόγηση των τεσσάρων πορτογαλικλων ομολόγων από τη Fitch είναι μεταξύ του «BBB +» και του «A», το οποίο είναι κάτω από το ανώτατο όριο χώρας «A +» για την Πορτογαλία.
Και τα οκτώ καλυμμένα ομόλογα είναι εξασφαλισμένα από "δεξαμενές" στεγαστικών δανείων από την Πορτογαλία και την Ελλάδα.
Ο απλός μέσος ρυθμός απώλειας του χαρτοφυλακίου σε ακραία σενάρια (stress tests) είναι 8,7% για τα ελληνικά ομόλογα και  3,6% για τα πορτογαλικά ομόλογα.
Από την 1η Οκτωβρίου 2017, τα συνολικά ελληνικά καλυμμένα ομόλογα που αξιολογήθηκαν από την Fitch ανήλθαν στα 4,21 δισ. ευρώ και η αξία του συνόλου των καλυμμένων πορτογαλικλων ομολόγων ανέρχεται στα 22,72 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης