Τελευταία Νέα
Διεθνή

Chevron: Ενισχύθηκαν κατά +52% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2017 - Στα 1,95 δισ. δολ.

tags :
Chevron: Ενισχύθηκαν κατά +52% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2017 - Στα 1,95 δισ. δολ.
Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στα 36,2 δισ. δολ.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Chevron για το τρίτο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27/10) ο πετρελαϊκός κολοσσός, δεχόμενα ώθηση από τις υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο και την ενισχυμένη παραγωγή.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της αμερικανικής εταιρείας ενισχύθηκε κατά +52% στα 1,95 δισ. δολ. (1,03 δολ. ανά μετοχή) έναντι 1,28 δισ. δολ. (0,68 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα έσοδα της Chevron ενισχύθηκαν σημαντικά, στα 36,2 δισ. δολ. έναντι 30,1 δισ. δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη της τάξεως των 0,98 δολ. ανά μετοχή καθώς και έσοδα ύψου 34,5 δισ. δολ.
«Οι ταμειακές ροές βρίσκονται σε θετικό σημείο καμπής, καθώς η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξάνεται και οι κεφαλαιουχικές δαπάνες μειώνονται», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, John Watson, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Σε ότι αφορά την παραγωγή, αυτή ενισχύθηκε κατά +8% στα 2,7 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως, με τις δραστηριότητες τις εταιρείας εντός των ΗΠΑ να μην επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τον τυφώνα Harvey.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης