Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Χάνουν έδαφος τα καταλανικά κόμματα που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Reuters: Χάνουν έδαφος τα καταλανικά κόμματα που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Σύμφωνα με  δημοσκόπηση, συγκεντρώνουν το 42,5% έναντι 43,4% των κομμάτων που είναι κατά της ανεξαρτησίας από την Ισπανία
Τα καταλανικά κόμματα που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας φαίνεται να χάνουν την πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή 29/10, αν και η διαφορά τους με τα κόμματα που είναι υπέρ της ενότητας με την Ισπανία είναι πολύ μικρή και όπως επισημαίνει το Reuters αναμένεται μεγάλη μάχη στις εκλογές του Δεκεμβρίου.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τη Δευτέρα 23/10 μέχρι την Πέμπτη 26/10, τη στιγμή που η ισπανική κυβέρνηση αναμενόταν να πάρει τον έλεγχο της περιφέρειας, μετά τη μονομερή διακήρυξη της ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινοβούλιο.
Επί της ουσίας, τα κόμματα που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας συγκεντρώνουν σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 42,5% των ψήφων, ενώ αυτά που είναι κατά το 43,4%.
Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.000 άτομα και έγινε από την εταιρία Sigma Dos για την εφημερίδα El Mundo, η οποία είναι κατά της ανεξαρτησίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης