Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουντουρά: Ο στόχος για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο είναι εφικτός για την Καρδίτσα

Κουντουρά: Ο στόχος για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο είναι εφικτός για την Καρδίτσα
Τι ανέφερε σε ευρεία σύσκεψη των φορέων στην Καρδίτσα η Υπουργός Τουρισμού, E.  Κουντουρά
Τους στόχους  και τις προτεραιότητες στην τουριστική ανάπτυξη  της Καρδίτσας  έθεσε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αλλά  και συζήτησε με τους φορείς σε ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καρδίτσας.
Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι ο στόχος για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο είναι εφικτός για την Καρδίτσα, με επίκεντρο την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, που μπορεί να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών και να στηρίξει τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.
Οι φορείς συζήτησαν με την Υπουργό τις προτάσεις τους και ζήτησαν  τη στήριξή της στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των φυσικών και τουριστικών πόρων που διαθέτει η περιοχή.
Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ.Β.Παππάς, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β.Τσιάκος, οι δήμαρχοι Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος, Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός, Σοφάδων κ. Θ. Σκάρλος, Λίμνης Πλαστήρα κ. Δ.Τσιαντής, Αργιθέας κ. Λ. Τσιβόλας, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι αναπτυξιακών φορέων και συλλόγων της περιοχής και οι βουλευτές Καρδίτσας, κυρίες Χρυσούλα Κατσιαβριά-Σιωροπούλου και Παναγιώτα Βράντζα.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης του πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και του τουρισμού υγείας και ευεξίας με την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή των ιαματικών πηγών.
Συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την σύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό, την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού, την  ανάδειξη των ορειβατικών και περιπατητικών διαδρομών και μονοπατιών, την προώθηση του αθλητικού και ποδηλατικού τουρισμού.
 Επίσης εξετάστηκαν οι προτεραιότητες στα θέματα υποδομών και έργων που μπορούν να υποστηρίξουν την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης