Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Κλείνει στις 31/10 το τελευταίο κατάστημα στο Παρίσι η Marks & Spencer – Απολύονται 517 άτομα

Le Monde: Κλείνει στις 31/10 το τελευταίο κατάστημα στο Παρίσι η Marks & Spencer – Απολύονται 517 άτομα
Απολύονται 517 υπάλληλοι, αλλά θα πληρώνονται για ένα χρόνο και γίνονται προσπάθειες να απορροφηθούν αλλού
Την Τρίτη 31 Μαρτίου η Marks & Spencer θα τραβήξει την κουρτίνα στο κατάστημά της στα Ηλύσια Πεδία στη Γαλλία, όπως αποκαλύπτει η Le Monde.
To συγκεκριμένο κατάστημα που λειτουργούσε από το 2011, σηματοδοτώντας την επιστροφή της πασίγνωστης εταιρίας ρούχων στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας δέκα χρόνια μετά το κλείσιμο 18 μαγαζιών και την απόλυση 1.700 ατόμων, ήταν το τελευταίο της αλυσίδας στη Γαλλία.
Τα άλλα τέσσερα σε διάφορες περιοχές του Παρισιού είχαν κλείσει από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Η βρετανική επιχείρηση δεν εγκαταλείπει, πάντως, τη Γαλλία και σκοπεύει να συνεχίσει τις πωλήσεις οn line και να εκμεταλλεύεται τις πωλήσεις franchise της Marks & Spencer στον τομέα των τροφίμων.
Παράλληλα, αποφάσισε να κλείσει τις αγορές σε Βέλγιο και Γαλλία και να διαθέσει 170 εκατ. ευρώ για τα 17 καταστήματα τροφίμων στη Γαλλία.
Η βρετανική εταιρία προχώρησε και σε ένα σχέδιο διάσωσης της αλυσίδας μόδας, αλλά δεν διευκρινίζει τον τρόπο.
Σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων, ωστόσο, οι 517 απολυμένοι υπάλληλοι θα λάβουν 12 χιλ. ευρώ έκαστος ως αποζημίωση και το 100% των αποδοχών τους σε ένα χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι το κόστος μπορεί να ανέλθει στα 20 εκ. ευρώ.
Ως μέτρο σύγκρισης 750 απολυμένοι τον Ιούλιο είχαν κοστίσει στην επιχείρηση 4,6 εκατ. ευρώ.
Η Marks & Spencer δεν βρήκε, εξάλλου, νέο αφεντικό για τους εργαζόμενούς της, όπως το 2001, όταν είχε πουλήσει τις θέσεις εργασίας στην Galerie Lafayette.
Προσανατολίζεται, λοιπόν, να οδηγήσει σε πρόωρη συνταξιοδότηση μέσα σε έναν χρόνο κάποιους εργαζόμενούς της, όπως και να νοικιάσει κάποιους χώρους στον Zara και τον Primark.
Για παράδειγμα ένα κατάστημα 4.500 τετραγωνικών μέτρων που παραμένει κενό και ανεκμετάλλευτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης