Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την Κεντρική Ευρώπη - 5 Νεκροί σε Γερμανία, Τσεχία και Πολωνία - Προβλήματα και στην Αυστρία

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την Κεντρική Ευρώπη - 5 Νεκροί σε Γερμανία, Τσεχία και Πολωνία - Προβλήματα και στην Αυστρία
Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ δημιουργήθηκαν προβλήματα στην οδική και σιδηροδρομική κυκλοφορία
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τσεχία, Πολωνία και Γερμανία εξαιτίας της καταιγίδα που έπληξε σήμερα (29/10) την κεντρική Ευρώπη.
Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ δημιουργήθηκαν προβλήματα στην οδική και σιδηροδρομική κυκλοφορία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης επέμβασης.
Στην Δημοκρατία της Τσεχίας και στην Πολωνία, 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων ενώ στη Γερμανία, ένας 63χρονος που κοιμόταν σε ένα μικρό λεωφορείο σε έναν καταυλισμό στην Μπάιε ντε Τζάντε, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αιφνιδιάστηκε από τα ορμητικά νερά και πνίγηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει με τα πόδια, σύμφωνα με την αστυνομία.



Στο Αμβούργο, δρόμοι πλημμύρισαν, κυρίως στη συνοικία της ψαραγοράς, κοντά στον Έλβα, ενώ πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια διακόπηκαν στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn.
Οι ισχυροί άνεμοι είχαν αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας σε δεκάδες σιδηροδρομικές γραμμές και πολλούς αυτοκινητοδρόμους στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Η στάθμη του νερού σε πολλούς ποταμούς στο βόρειο τμήμα της χώρας έφθασε το όριο συναγερμού.



«Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού CEZ.
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τις διακοπές ρεύματος στη δυτική Πολωνία ενώ και στην Αυστρία, οι διοργανωτές ακύρωσαν σήμερα το σλάλομ έναρξης του παγκοσμίου κυπέλου αλπικού σκι ανδρών στο Σόλντεν, λόγω των ισχυρών ανέμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης