Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intracom: Επιτυχημένη δοκιμή της πλατφόρμας Virtualized Wi-Fi

tags :
Intracom: Επιτυχημένη δοκιμή της πλατφόρμας Virtualized Wi-Fi
Η MGTS αποτελεί πλέον έναν από τους πρώτους παρόχους τηλεπικοινωνιών που υιοθετεί τέτοιες τεχνολογίες για εταιρικούς πελάτες
Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι από κοινού με την MGTS, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών στην Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών και μέλος του Ομίλου MTS, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές της πλατφόρμας Virtualized Wi-Fi Services της Intracom Telecom.
Η MGTS αποτελεί πλέον έναν από τους πρώτους παρόχους τηλεπικοινωνιών που υιοθετεί τέτοιες τεχνολογίες για εταιρικούς πελάτες.
Η πιλοτική εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο δοκιμών της MGTS, όπου η πλατφόρμα υπηρεσιών Virtualized WiFi της Intracom ΙΝΤΚΑ Telecom, αξιοποιώντας τεχνολογίες SDN & NFV, παρείχε virtualized λειτουργίες δικτύου (VNFs) μέσω σημείων πρόσβασης WiFi που χρησιμοποιούνται στο δίκτυο της MGTS.
Οι πελάτες της MGTS μπορούν τώρα να επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του υπάρχοντος εξοπλισμού Wi-Fi on-premise, απολαμβάνοντας χαρακτηριστικά όπως γρήγορη ανάπτυξη υπηρεσιών δικτύου, πλήρη αυτοματοποίηση διαχείρισης και πρόσβαση σε ιστορικό χρήσης δεδομένων, μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου και φιλικού προς το χρήστη διαδικτυακού περιβάλλοντος.
Οι εταιρικοί πελάτες της MGTS μπορούν πλέον να παρακολουθούν την κατανάλωση όγκου δεδομένων στο διαδίκτυο σε κάθε σημείο πρόσβασης και, εφόσον απαιτείται, να αλλάζουν τους κανόνες χρήσης για τους πελάτες και το προσωπικό τους.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για οργανισμούς με γεωγραφικά κατανεμημένα δίκτυα, ενώ οι ομάδες πληροφορικής τους μπορούν άμεσα να προσαρμόζουν και να ενημερώνουν τις υπηρεσίες σε ένα ή περισσότερα υποκαταστήματα ταυτόχρονα.
"Σήμερα, οι τεχνολογίες virtualization φαίνεται να αποτελούν την πιο κερδοφόρα και ελπιδοφόρα επιλογή τόσο για τους παρόχους όσο και για τους συνδρομητές τους.
Οι λύσεις που δοκιμάσαμε και σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε τον επόμενο χρόνο θα επιτρέψουν στους εταιρικούς πελάτες της MGTS να αυξήσουν τα ιδιόκτητα δίκτυα και να αναπτύξουν πρόσθετες υπηρεσίες Wi-Fi με ελάχιστη επένδυση», σχολίασε ο τεχνικός διευθυντής της PJSC MGTS, κ. Alexander Trokhin.
Ο κ. Σπύρος Σακελλαρίου, διευθυντής λύσεων SDN / NFV της Intracom Telecom πρόσθεσε: «Η Intracom Telecom επενδύει στους τομείς του SDN & NFV την τελευταία τριετία. Η λύση που έχουμε αναπτύξει, και είναι μοναδική παγκοσμίως, επιτρέπει στην MGTS να αξιοποιήσει την υπάρχουσα υποδομή Wi-Fi παρέχοντας πρόσθετες υπηρεσίες στους πελάτες της.
Η επιτυχημένη πιλοτική εγκατάσταση μας χαροποιεί καθώς επιβεβαιώνει τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της λύσης μας σε ένα πραγματικό περιβάλλον δικτύου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη της πλατφόρμας υπηρεσιών Virtualized Wi-Fi έχει προγραμματιστεί για το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης