Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Κώστας Φέγγος -πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ: Το Χρηματιστήριο αρνείται να δώσει καθαρό σήμα για τις προθέσεις του.

tags :
Κώστας Φέγγος -πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ: Το Χρηματιστήριο αρνείται να δώσει καθαρό σήμα για τις προθέσεις του.
_______


Κώστας Φέγγος -πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ

Το Χρηματιστήριο αρνείται ακόμη να δώσει καθαρό σήμα για τις προθέσεις του. Οι 747 μονάδες διασπάστηκαν, αλλά και η στήριξη των 720 μονάδων δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς ο μικρός τζίρος επέτρεψε την άμεση αλλά ασθενική ανάκαμψη των τιμών.

Οι Τράπεζες Eurobank και Πειραιώς, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις εκδόσεις καλυμμένων ομολόγων, για 500 εκατομμύρια η καθεμία. Φυσικά σε αυτό βοήθησαν οι Διεθνείς Οργανισμοί που έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα, καθώς κάλυψαν μέρος των εκδόσεων, σηματοδοτώντας ότι τα προϊόντα παρέχουν κάποια ασφάλεια και βοηθώντας στην επιτυχία των εγχειρημάτων.

Η Γ’ Αξιολόγηση προχωράει ήσυχα (τουλάχιστον μέχρι τώρα) και οι Διεθνείς Παράγοντες συνέχισαν να τηρούν υποστηρικτική στάση για την επιτυχή εξέλιξη του προγράμματος.

Φυσικά η έλλειψη Κυβέρνησης στη Γερμανία και οι διαβουλεύσεις που γίνονται, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

Βασικό θέμα για την ανάπτυξη στην Ελλάδα παραμένει, η αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας. Όσο και να βασιζόμαστε σε διακρατικές επιδοτήσεις, τα κεφάλαια που χρειάζονται για την Ελλάδα είναι μεγάλα και οι επιδοτήσεις δεν επαρκούν. Οι Αποκρατικοποιήσεις καθυστερούν και η Οικονομία δεν έχει βρει δικό της βηματισμό.

Μπροστά μας έχουμε τον Νοέμβριο, στη διάρκεια του οποίου αρκετά Διεθνή funds ολοκληρώνουν την επενδυτική τους στρατηγική για το έτος. Το γεγονός αυτό αναμένεται να επηρεάσει την Ελλάδα, με δεδομένο ότι τα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί στην Ελλάδα φέτος, είναι σχεδόν αποκλειστικά κεφάλαια βραχυπρόθεσμου ορίζοντα και όχι μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην πραγματική Οικονομία.

Εκτός απροόπτου, αυτό θα δράσει σταθεροποιητικά, ή και ευνοϊκά, καθώς κανείς δεν θέλει να εμφανίσει ζημιές. Οι Τράπεζες βελτίωσαν τη ρευστότητά τους με τις πρόσφατες ομολογιακές εκδόσεις, αλλά ακόμα παραμένουν το μεγάλο ερωτηματικό για την μελλοντική πορεία του Χρηματιστηρίου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης