Τελευταία Νέα
Διεθνή

PwC: Στο ποσό-ρεκόρ των 145,4 τρισ. δολαρίων θα φθάσουν τα υπό διαχείριση κεφάλαια έως το 2025

tags :
PwC: Στο ποσό-ρεκόρ των 145,4 τρισ. δολαρίων θα φθάσουν τα υπό διαχείριση κεφάλαια έως το 2025
Στο 2016 τα υπό διαχείριση κεφάλαια σε παγκόσμιο επίπεδο έφθασαν στα 84,9 τρισ. δολάρια
Εντυπωσιακή άνοδο εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει η αξία των υπό διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων έως το 2025, σύμφωνα με έκθεση της PricewaterhouseCoopers (PwC) που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση Asset and Wealth Management Revolution, τα υπό διαχείριση κεφάλαια έφθασαν το 2016 στο επίπεδο των 84,9 τρισ. δολαρίων και θα εκτιναχθούν στα 145,4 τρισ. δολάρια έως το 2025.
Αυτό σημαίνει ότι  εν λόγω επιχειρηματικός κλάδος θα αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 6,2%, στηριζόμενος κατά κυρίως στην πολύ καλή του πορεία σε Λατινική Αμερική και Ασία.
Η PwC εκτιμά ότι τα επονομαζόμενα retail funds, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα exchange-traded Funds (ETFs) θα «δουν» την αξία τους να διπλασιάζεται έως το 2025, καθώς οι επενδυτές στρέφονται και σε εναλλακτικές τοποθετήσεις όπως το real estate, η αγορά γης, το ιδιωτικό χρέος αλλά και τις εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity).
«Οι διαχειριστές κεφαλαίων μπορούν να εκμεταλλευθούν αυτήν την τεράστια ευκαιρία αλλά θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να είναι εφευρετικοί σε ό,τι αφορά τις προτάσεις προς τους πελάτες τους. Είναι μία τεράστια ευκαιρία την οποία ή θα πρέπει να αρπάξουν ή θα βγουν εντελώς χαμένοι», τονίζει ο Olwyn Alexander, κορυφαίο στέλεχος της PwC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης