Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Blankfein (Goldman Sachs) ανησυχεί για τον αντίκτυπο του Brexit στην τράπεζα

Ο Blankfein (Goldman Sachs) ανησυχεί για τον αντίκτυπο του Brexit στην τράπεζα
Η αμερικανική τράπεζα κατασκευάζει ένα κτίριο στο Λονδίνο για τους 6.000 εργαζομένους της στη χώρα
Τις ανησυχίες του σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit εξέφρασε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 15νθήμερο ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, τονίζοντας ωστόσο ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να επενδύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Στο Λονδίνο.
Η Goldman Sachs συνεχίζει να επενδύει στα νέα μεγάλα ευρωπαϊκά γραφεία μας εδώ.
Αναμένω/ελπίζω να τα γεμίσουμε, αλλά τόσα πολλά είναι έξω από τον έλεγχό μας. #Brexit», έγραψε σήμερα (30/10/2017) ο Blankfein σε ανάρτησή του στο Twitter.
Η αμερικανική τράπεζα κατασκευάζει ένα κτίριο στο Λονδίνο για τους 6.000 εργαζομένους της στη χώρα, αλλά η εταιρία χρειάζεται να διασφαλίσει ότι μπορεί να εξυπηρετεί τους πελάτες της στην ΕΕ μετά το Brexit και ίσως έχει περιορισμένη πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά από τη Βρετανία.
Η Goldman έχει επίσης την ευελιξία να προσαρμόσει τον αριθμό των ορόφων που θα χρησιμοποιήσει στο νέο κτίριο, σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος, αλλά δεν έχει δεσμευθεί ότι θα καταλάβει όλο το κτίριο.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Goldman ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να ενοικιάσει γραφεία σε νέο κτίριο στη Φρανκφούρτη, αποκτώντας χώρο για έως 1.000 υπαλλήλους.
Η Φρανκφούρτη μέχρι στιγμής θεωρείται η πόλη που έχει ευνοηθεί περισσότερο από τις θέσεις εργασίας που μεταφέρουν οι τράπεζες της Wall Street εκτός Λονδίνου ως αποτέλεσμα του Brexit, με τις JP Morgan, Citi και Morgan Stanley να ανακοινώνουν σχέδια για επέκταση των δραστηριοτήτων τους εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης