Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Η επόμενη διόρθωση των αγορών θα είναι εξαιρετικά επώδυνη

tags :
JPMorgan: Η επόμενη διόρθωση των αγορών θα είναι εξαιρετικά επώδυνη
Οι επενδυτές εμφανίζονται απαθείς έναντι των κινδύνων, υποστηρίζει ο Daniel Pinto, κορυφαίο στέλεχος της JPMorgan Chase
Έντονη ανησυχία για την… αδιαφορία των επενδυτών σε σειρά γεωπολιτικών κινδύνων που υπάρχουν και τη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των αγορών, εκφράζει ο Daniel Pinto, επικεφαλής της επενδυτικής μονάδας της JPMorgan Chase.
Μιλώντας σε αναλυτές των Keefe, Bruyette & Woods ο Pinto τονίζει ότι η εικόνα των αγορών είναι εξαιρετικά πολύπλοκη αυτή τη στιγμή και ότι πιθανώς η επόμενη διόρθωση θα είναι εξαιρετικά οδυνηρή.
Όπως τονίζει η μεταβλητότητα (volatility) παραμένει σε αφύσικα χαμηλά επίπεδα, ενώ οι αγορές παραμένουν απαθείς έναντι πολύ σοβαρών γεωπολιτικών γεγονότων, όπως η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας.
Ένα στοιχείο το οποίο θα μπορούσε πραγματικά να φέρει τα πάνω-κάτω στο τρέχον κλίμα ευφορίας των αγορών δεν είναι άλλο από τον πληθωρισμό, όπως τονίζει το κορυφαίο στέλεχος της JPMorgan Chase.
Υποστηρίζει ότι εάν ο πληθωρισμός ακολουθήσει πορεία που δεν συμβαδίζει με τις εκτιμήσεις των επενδυτών αλλά και των επικεφαλής των Κεντρικών Τραπεζών τότε αυτό μπορεί να «παγώσει» τον τρέχον οικονομικό κύκλο και να στείλει διαδοχικά σοκ σε όλες τις αγορές, ακόμη και στις αναδυόμενες.
«Ανησυχούμε για την «απάθεια» που επικρατεί στις αγορές και πιστεύουμε ότι εξαιτίας αυτής η επόμενη διόρθωση θα είναι πραγματικά επώδυνη», τόνισε ο Pinto.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης