Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανοδική η πορεία του ελληνικού τουρισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του «Sete Intelligence»

Ανοδική η πορεία του ελληνικού τουρισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του «Sete Intelligence»
Στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο αύξηση των διεθνών αφίξεων 8,6% (+8,1% από την αρχή του 2017).
Θετικό πρόσημο συνεχίζουν καταγράφουν τα στοιχεία που αφορούν την πορεία του ελληνικού τουρισμού, ως αποτέλεσμα της δυναμικής που έχει το τουριστικό προϊόν και ως εκ τούτου αποτυπώνεται σε αυξημένες αφίξεις τουριστών αλλά και έσοδα για την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, το «Sete Intelligence», υπογραμμίζεται ότι στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο αύξηση των διεθνών αφίξεων 8,6% (+8,1% από την αρχή του 2017).
Παράλληλα, η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο 9,2% και στην Αθήνα στο 6,2%, ενώ από την αρχή του έτους στο 9,2% και 4,9% αντίστοιχα.
Παρόμοια εικόνα προκύπτει και από τα στοιχεία προγραμματισμού των θέσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια, που από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο παρουσίασαν αύξηση 8,3%.
Επίσης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 30/09, η αναμενόμενη αύξηση θέσεων σε πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια για το σύνολο της θερινής περιόδου 2017 (Μάρτιος-Οκτώβριος) αναμένεται σε 8,7%.
Τέλος, σύμφωνα με την Έρευνα Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδας, που το «Sete Intelligence» δημοσιοποιεί τονίζεται ότι τον κατά τον μήνα Αύγουστο η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε 14,3% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016 (9,9% στο 8μηνο) και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 16,4% (+9,1% στο 8μηνο).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης