Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι προκλητικά υψηλές αμοιβές της Standard and Poor’s από την Ελλάδα έως και 13 εκατ ευρώ...

Οι προκλητικά υψηλές αμοιβές της Standard and Poor’s από την Ελλάδα έως και 13 εκατ ευρώ...
Το συμπέρασμα είναι ότι η Standard and Poor's αμοίβεται υπερβολικά ακριβά....
Στις 42,5 χιλιάδες ευρώ διαμορφώνεται το κόστος της αμοιβής στον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s για την ανανέωση της παροχής υπηρεσιών αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας για το διάστημα 1 Νοεμβρίου 2017 με 31 Οκτωβρίου 2018.
Η Standard and Poor’s πραγματοποιεί 2 ενημερώσεις αξιολόγησης σε ετήσια βάση οπότε τα 42,5 χιλιάδες ευρώ για 2 εκθέσεις λιγότερο από 800 λέξεις η κάθε μια μάλλον είναι ρεαλιστική αμοιβή.
Μέχρι εδώ καλά και λογικά.
Όμως στην ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών αποκαλύπτεται ότι ο αμερικανικός οίκος Standard and Poor's κατά το ίδιο χρονικό διάστημα για όλες τις νέες εκδόσεις ομολόγων θα λαμβάνει σωρευτική αμοιβή επί της ονομαστικής αξίας των τίτλων σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί.
Οι αμοιβές θα ξεκινούν από 423 χιλιάδες για ποσά από 1 δισεκ. και θα φθάνουν έως 5,24 εκατ.
Ως προς τις εκδόσεις, η αμοιβή είναι προκλητικά υψηλή ωστόσο επειδή αυτή η κλίμακα αμοιβών αφορά ένα χρόνο και επειδή σε αυτό το διάστημα έως τον Οκτώβριο του 2018 το πολύ θα εκδοθούν 2 νέα ομόλογα και θα μετατραπούν 20 παλαιά ομόλογα του PSI+ σε 4 νέα εξάγεται το συμπέρασμα... ότι ο αμερικανικός οίκος θα αμοιφθεί αδρά...
Για τις νέες εκδόσεις ας υποθέσουμε ότι το ύψος της κάθε έκδοσης θα είναι 3 δισεκ. η κάθε μια που σημαίνει αμοιβή για την Standard and Poor's 2,28 εκατ ευρώ.
Εφόσον συμπεριληφθεί και το swaps των 20 ομολόγων σε 4 νέα από 5 έως 7 δισεκ. κάθε έκδοση σημαίνει αμοιβές 11 εκατ ευρώ.
Το συμπέρασμα είναι ότι η Standard and Poor's αμοίβεται υπερβολικά ακριβά....
Δυνητικά θα μπορούσε να λάβει έως 13 εκατ ευρώ....



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης