Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Βραβεύσεις διαγωνισμού NBG i-bank #fintech 2 Crowdhackathon

tags :
Βραβεύσεις διαγωνισμού NBG i-bank #fintech 2 Crowdhackathon
Εναρξη προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης Be Finnovative
To τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο διαγωνισμός NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon, από την Εθνική Τράπεζα, με την υποστήριξη της Crowdpolicy και με τη χορηγία της Mastercard και της Mellon Group.  
Ο διαγωνισμός που διεξήχθη στο χώρο του be finnovative στο κτήριο της Πειραιώς 74 αφορά την ανάπτυξη καινοτόμων και χρήσιμων εφαρμογών, καθώς και επιχειρηματικών μοντέλων στο πεδίο των τεχνολογιών οικονομικών συναλλαγών (fintech), παράγοντας αξία για χρήστες και επιχειρήσεις.  
Στο φετινό crowdhackathon, η Εθνική Τράπεζα, η Mastercard και η IBM  έδωσαν πρόσβαση στα API (Application Programming Interface) δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να τα χρησιμοποιήσουν για την ανάπτυξη των εφαρμογών τους.
Στο πλαίσιο του NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon διαγωνίστηκαν συνολικά 70  άτομα σε 18 ομάδες. Μέσα σε χρονικό πλαίσιο 30 περίπου ωρών, και με τη βοήθεια από 60 μέντορες, οι 27 εκ των οποίων από την Εθνική Τράπεζα, οι ομάδες ανέπτυξαν εφαρμογές ή επιχειρηματικές λύσεις καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων. Συνολικά στον μαραθώνιο συμμετείχαν πάνω από 300 άτομα ως διαγωνιζόμενοι, μέντορες, κριτές, εθελοντές, στελέχη χορηγών, ειδικοί από εξωτερικό για τα APIs και επισκέπτες που παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις.

Οι εφαρμογές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ήταν οι ακόλουθες:  
●    1ο βραβείο: 5.000 ευρώ σε μετρητά από την Εθνική Τράπεζα στην ομάδα CEOs με εφαρμογή αυτοματοποιημένου checkout και πληρωμής σε καταστήματα.
●    2o βραβείο: 3.000 ευρώ σε μετρητά προσφορά της Mastercard στην ομάδα TheDisruptors με εφαρμογή interactive ordering και πληρωμών με χρήση QR codes.
●    3ο βραβείο: 2.000 ευρώ προσφορά της Mellon Group of Companies στην ομάδα Bankcraft με εφαρμογή σε Microinvestments.
●    4ο βραβείο: υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Msc Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, αξίας 2.500 ευρώ, στην ομάδα FINPI με εφαρμογή Roboadvisor για ηλικιωμένους.
●    5ο βραβείο: υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Msc στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αξίας 2.500 ευρώ στην ομάδα PowerRanger με εφαρμογή σε αγορά ενέργειας peer-to-peer.
●    6o, 7o και 8ο βραβείο: υποτροφίες μέχρι 3.300 ευρώ έκαστη για τη συμμετοχή νέων επιχειρηματιών στο πρόγραμμα Εrasmus for Young Entrepreneurs, προσφορά της Academy of Entrepreneurship, στις ομάδες Penguins με εφαρμογή blockchain, 404 Not Found με εφαρμογή investment planning assistant και GradeintAscent με εφαρμογή αξιολόγησης εταιριών με βάση social feeds.

Έναρξη υποβολής ενδιαφέροντος για το be finnovative 2

Μετά την ολοκλήρωση του τριήμερου διαγωνισμού καινοτομίας NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon ξεκινάει η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative 2. Τα βήματα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι τα εξής:
●    Η υποβολή προτάσεων από ενδιαφερόμενους και ομάδες ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου 2017 και λήγει στις 13 Νοεμβρίου 2017 στις 15:00.
●    Οι ομάδες που θα επιλεγούν μετά την υποβολή προτάσεων, θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στο selection day την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 μπροστά σε κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας και των συνεργαζόμενων φορέων.
●    Η έναρξη του προγράμματος be finnovative 2 θα γίνει  στις 11 Δεκεμβρίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του be finnovative innovation lab http://befinnovative.com/el/ .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης