Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ενισχύθηκε κατά +2,5% το κόστος απασχόλησης, σε ετήσια βάση, το γ΄ τρίμηνο 2017

ΗΠΑ: Ενισχύθηκε κατά +2,5% το κόστος απασχόλησης, σε ετήσια βάση, το γ΄ τρίμηνο 2017
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ο σχετικός δείκτης ενισχύθηκε κατά +0,7%
Σημαντική άνοδο κατέγραψε το κόστος απασχόλησης στις ΗΠΑ για το τρίτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (31/10) επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, τα οποία είχαν ελάχιστη επίδραση από τους πρόσφατους τυφώνες Irma και Harvey.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης κόστους εργασίες ενισχύθηκε κατά +0,7% το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενισχύοντας την ετήσια άνοδο κατά +2,5%, με τους μισθούν να ενισχύονται κατά +0,7% και τα επιδόματα να καταγράφουν αύξηση της τάξεως του +0,8%.
Οι αμοιβές των εργαζομένων συνεχίζουν να αυξάνονται σταδιακά καθώς η αγορά εργασίας περιορίζεται και οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να ανταγωνίζονται σκληρότερα μεταξύ τους, ενώ παρά το γεγονός ότι η ανεργία στη χώρα έχει υποχωρήσει σε χαμηλά 17 ετών, υπάρχουν παράπονα μεταξύ των εργαζομένων για την έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού.
Όπως τόνισε η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι τυφώνες Irma και Harvey είχαν «ελάχιστη» επίδραση στον δείκτη κόστους απασχόλησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω στοιχεία ενδέχεται να δώσουν ώθηση στην Federal Reserve προκειμένου να συνεχίσει το σχέδιό της για αύξηση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης