Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας θα επιδιώξει ο νικητής των εκλογών Andrej Babis

tags :
Τσεχία: Τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας θα επιδιώξει ο νικητής των εκλογών Andrej Babis
Ελπίδες να έχει επιτευχθεί ο στόχος έως τα Χριστούγεννα
Μετά την απόρριψη που δέχθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα για να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού, ο νικητής των γενικών εκλογών στην Τσεχία, Andrej Babis, αποφάσισε να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας.
Σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τσεχίας ο Babis εξέφρασε την ελπίδα έως μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.
Το ANO, του οποίου ηγείται ο Babis, κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές με μεγάλη διαφορά, όμως τα άλλα κόμματα αρνούνται να υποστηρίξουν μια κυβέρνηση η οποία περιλαμβάνει τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Babis, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Babis έκρυψε το 2008 ότι είναι ιδιοκτήτης ενός αγροκτήματος και ενός κέντρου συνεδρίων ώστε να μπορέσει να είναι υποψήφιος για μια επιδότηση 2 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Babis αρνείται οποιαδήποτε ενοχή και υποστηρίζει πως οι κατηγορίες σε βάρος του έχουν πολιτικά κίνητρα.
Αφού συναντήθηκε με τον πρόεδρο Milos Zeman, ο Babis δήλωσε πως «λυπάται πολύ» που τα άλλα κόμματα δεν έδωσαν στο ANO μια ευκαιρία στις συνομιλίες.
Ο Zeman ζήτησε από τον Babis να σχηματίσει κυβέρνηση και στην κοινή συνέντευξη Τύπου είπε επίσης πως θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, αν η πρώτη απόπειρά του δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στην κάτω βουλή του τσεχικού κοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης