Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Λάμπρου (πρόεδρος ΟΜΕ – ΟΤΕ) στο ΒΝ: Έκλεισε ο κύκλος μείωσης των μισθών - Ζητάμε νέα ΣΣΕ και αυξήσεις για 9500 εργαζόμενους

Λάμπρου (πρόεδρος ΟΜΕ – ΟΤΕ) στο ΒΝ: Έκλεισε ο κύκλος μείωσης των μισθών - Ζητάμε νέα ΣΣΕ και αυξήσεις για 9500 εργαζόμενους
Το αίτημα αύξησης των αποδοχών και η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, πρέπει να αποτελούν τον πυρήνα της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Με το …όπλο παραπόδα οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που η διοίκηση του ΟΤΕ επιμείνει στη μείωση των αποδοχών μέσα από τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία πρέπει να οριστικοποιηθεί μέχρι τα τέλη του έτους.
Ο πρόεδρος της ΟΜΕ - ΟΤΕ κ. Βασίλης Λάμπρου είπε στο bankingnews ότι οι κινητοποιήσεις θύμισαν εποχές του 1993, κατά την πρώτη μετοχοποίηση του κρατικού ΟΤΕ, ενώ σήμερα ο βασικός μέτοχος είναι ο γερμανικός κολοσσός Deutsche Telekom.
Ο πρόεδρος της ΟΜΕ –ΟΤΕ τόνισε ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, έφθασε στο 75% δηλαδή από τους 9.500 εργαζόμενους.
Περισσότεροι από 6000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία, με αποτέλεσμα κεντρικά καταστήματα ΟΤΕ – Cosmote να παραμείνουν κλειστά.
Το βασικό αίτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων, είναι να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των υπαλλήλων, μετά από 5 χρόνια μειώσεων των αποδοχών τους.
Ο πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ αναφέρθηκε στα στελέχη, λέγοντας ότι διατηρούν τους παχυλούς μισθούς και τα bonus τους, ενώ για τους εργαζόμενους θέλουν νέο γύρο μειώσεων των αποδοχών τους.
Η ΟΜΕ – ΟΤΕ επιδιώκει νέα ΣΣΕ εργασίας, η οποία θα φέρει αύξηση των αποδοχών για το σύνολο των εργαζόμενων, καθώς σήμερα περισσότεροι από 2000 υπάλληλοι είναι εκτός της ΣΣΕ και αφορά προσωπικό που εργάζεται σε θυγατρικές του Ομίλου.
Η διοίκηση θέλει να σταματήσει να δίνει αποζημιώσεις στους εργαζόμενους, όταν αποχωρούν από την εργασία τους.
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ όπως και η ΟΜΕ –ΟΤΕ, είχαν δώσει τη συγκατάθεση τους στην προηγούμενη ΣΣΕ που προέβλεπε μειώσεις των αποδοχών τους, που έφθασαν στο 12% για την πενταετία 2012 μέχρι τα τέλη του 2017.
Ο μέσος μικτός μισθός σήμερα, διαμορφώνεται περίπου στα 1600 ευρώ όταν το 2012 «άγγιξε» τα 1900 ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ υποστηρίζει ότι οι σημερινοί μισθοί στον Οργανισμό, δεν ανταποκρίνονται στη λογική του ιδιωτικού τομέα, όταν μάλιστα δεν εγγυάται τις θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν σε καθεστώς ανεργίας.
Το αίτημα αύξησης των αποδοχών και η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, πρέπει να αποτελούν τον πυρήνα της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ο κ. Βασίλης Λάμπρου ανέφερε ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον Οργανισμό έχουν μεικτές αποδοχές 775 ευρώ.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΕ - ΟΤΕ έστειλε πρόσκληση για συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΤΕ και από σήμερα αναστέλλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, με την προσδοκία όμως η διοίκηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, έτσι ώστε να βρεθεί λύση και να υπογραφεί η νέα ΣΣΕ.
Πάντως οι συνδικαλιστές, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που η διοίκηση δεν ικανοποιήσει τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα που βάζουν στο τραπέζι.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης