Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Συνέχιση της ανοδικής κίνησης περιμένουν οι αναλυτές με τις τράπεζες στο επίκεντρο

tags :
ΧΑ: Συνέχιση της ανοδικής κίνησης περιμένουν οι αναλυτές με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Η πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο θα μπορούσε να επηρεάσει το ΧΑ στην περίπτωση που το ποσοστό αύξησης είναι ανώτερο των εκτιμήσεων
Η χθεσινή τελευταία συνεδρίαση για τον μήνα Οκτώβριο, άφησε θετικές εντυπώσεις και οι αναλυτές περιμένουν σήμερα συνέχιση της κίνησης.
Ωστόσο, προκειμένου να ξεφύγει το ΧΑ από τη στασιμότητα των τελευταίων εβδομάδων απαιτείται δραστηριοποίηση περισσότερων επενδυτών και θετικά νέα.
Ένα θετικό νέο θα μπορούσε να είναι η πορεία του ΑΕΠ της χώρας το τρίτο τρίμηνο, που ουσιαστικά λόγω του τουρισμού είναι το πιο σημαντικό.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και σήμερα οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, ενώ σημειώνεται πως υπάρχει δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.
Το ελληνικό δημόσιο επιθυμεί να αντλήσει 1,4 δισ. ευρώ.

 Euroxx

Παρά τη χθεσινή κίνηση λόγω κλεισίματος μήνα και window dressing, πιστεύουμε ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο και το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον θα διατηρηθεί.

Beta

Μία συνέχιση της χθεσινής αντίδρασης μπορεί να παρατηρηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν την πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο με την ανακοίνωση των στοιχείων να αναμένεται στις επόμενες μέρες.
 
Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης