Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαυραγάνης για ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ο κόσμος παρανόησε, ευθυνόμαστε και εμείς

Μαυραγάνης για ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ο κόσμος παρανόησε, ευθυνόμαστε και εμείς
Οποτεδήποτε θέλει κανείς μπορεί να βγάλει ηλεκτρονικό εισιτήριο υποστήριξε ο υφυπουργός Υποδομών
Για παρανόηση του επιβατικού κοινού, για την οποία ευθύνη φέρει και η κυβέρνηση έκανε λόγο ο υφυπουργός Υποδομών, Ν. Μαυραγάνης αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μαυραγάνης απέδωσε την ταλαιπωρία των πολιτών στα εκδοτήρια για τη μηνιαία κάρτα και το μηνιαίο εισιτήριο σε παρανόηση αλλά και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
«Ο κόσμος παρανόησε», είπε ο κ.Μαυραγάνης, ο οποίος όμως αναγνώρισε ότι πιθανόν να ευθύνεται και το κράτος.
Όπως είπε, ο ΟΑΣΑ βγάζει ανακοινώσεις καθημερινά στο Μετρό για το θέμα.
«Ευθύνονται οπωσδήποτε και οι δυο πλευρές σε μια παρανόηση, άρα και εμείς» είπε ο κ.Μαυραγάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Μεταφορών ήταν η όλη διαδικασία να γίνεται διαδικτυακά, ωστόσο το απαγόρευσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, λέγοντας ότι από αυτή την πηγή τα προσωπικά δεδομένα είναι τρωτά.  
Ο κ.Μαυραγάνης παραδέχθηκε ότι για την επέκταση της διάρκειας μηνιαίας κάρτας έως τα μέσα Νοεμβρίου «θα χαθούν κάποια χρήματα», αλλά και ότι το σύστημα με τα εισιτήρια έχει πρόβλημα.
«Δεν λήγει η προθεσμία για εισιτήριο και κάρτα στις 15 Νοεμβρίου λήγει η ισχύς της μηνιαίας κάρτας του Οκτώβριου.
Οποτεδήποτε Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Φεβρουάριο όποτε θέλει μπορεί να βγάλει κανείς ηλεκτρονικό εισιτήριο» υποστήριξε ο υφυπουργός Υποδομών, επισημαίνοντας ότι «τα χάρτινα εισιτήρια θα ακυρώνονται κανονικότατα στα ακυρωτικά μηχανήματα όσο υπάρχουν, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι πολίτες όσο υπάρχει ροή, σε όσους ξεμείνουν θα μπορούν τα συμβατικά εισιτήρια να ανταλλάσσονται με καινούρια στα γραφεία του ΟΑΣΑ».
«Όσοι έχουν παλαιά κάρτα θα μπαίνουν από ανοιχτό σημείο, μέχρι να ανταλλάξουν τις παλιές με τα νέες θα μπαίνουν με τις παλιές» τόνισε ο κ.Μαυραγάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης