Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rabobank: Η Federal Reserve αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική

tags :
Rabobank: Η Federal Reserve αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική
Οι αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας εκτιμούν ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων μπορεί να καθυστερήσει έως του 2018
Την εκτίμησή τους ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει αμετάβλητες τις παραμέτρους της νομισματικής πολιτικής της εξέφρασαν σήμερα (1/11) οι αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας Rabobank, λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας τόνισαν ότι σε αυτή την περίπτωση «δε θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου και οι αξιωματούχοι της Fed δε θα δημοσιεύσουν τις οικονομικές τους προβλέψεις», διευκρινίζοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αναζητήσουν πληροφορίες μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της τράπεζας.
«Οι αγορές θα πρέπει να αναζητήσουν ενδείξεις στην επίσημη ανακοίνωση, η οποία θα δείχνει ότι η Fed βρίσκεται σε καλή πορεία για την αύξηση των επιτοκίων κατά την τελευταία συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο», ανέφερε το σημείωμα των αναλυτών της Rabobank.
Παράλληλα, στηρίζουν τη θέση του παρατηρητή της Rabobank για τα ζητήματα της Fed, Philip Marey, ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων δε θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, αλλά θα μεταφερθεί για το επόμενο έτος.
«Ωστόσο, διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει την άποψή του εάν τα ερχόμενα δεδομένα για την αμερικανική οικονομία δεν είναι αρκετά αδύναμα ώστε να αποτρέψουν τη Fed από το να πραγματοποιήσει μία αύξηση επιτοκίων τα Χριστούγεννα», καταλήγουν οι αναλυτές της Rabobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης