Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Η αναβλητικότητα του υπουργού που μπορεί να προκαλέσει... πονοκεφάλους**

tags :
Η αναβλητικότητα του υπουργού που μπορεί να προκαλέσει... πονοκεφάλους**
______

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να έχει άπλετο χρόνο για να δίνει συνεντεύξεις στην κρατική τηλεόραση, αλλά δεν αφιερώνει αντίστοιχο χρόνο στο γραφείο του, προκειμένου να διευθετεί πραγματικά προβλήματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του.

Ως εκ τούτου, μεγάλος όγκος εργασίας έχει πέσει στον διευθυντή του γραφείου του Σπύρο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι εκείνος που βλέπει τους φορείς που κανονικά θα έπρεπε να δει ο υπουργός, είναι εκείνος που συντονίζει τις λειτουργίες του υπουργείου (κάτι που δεν κάνει η αρμόδια γενική γραμματέας Ελενα Παπαδοπούλου, η οποία να σημειώσω ότι ανήκει στην Ομάδα 53+) και εκείνος που διεκπεραιώνει όλη την υπουργική χαρτούρα. Αλλά και όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πηγαίνει στο γραφείο του αποφεύγει να ασχολείται με «πεζά» πράγματα, όπως για παράδειγμα η υπογραφή αποφάσεων και φακέλων. Γιατί; Θα σας γελάσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι η αναβλητικότητα του υπουργού μπορεί να προκαλέσει... πονοκεφάλους.

Υπογραφές... από Αύγουστο

Ως παράδειγμα να σας αναφέρω τη στελέχωση των ανεξάρτητων αρχών. Υπάρχουν εξαιρετικά νευραλγικές Αρχές που διαχειρίζονται κρίσιμες υποθέσεις, αλλά είναι υποστελεχομένες.

Για παράδειγμα, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Η εν λόγω Αρχή μπορεί να είναι διαρκώς στην επικαιρότητα λόγω των επιτυχιών της και των χειρισμών της σε σοβαρές υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος, όμως αυτές οι επιτυχίες βασίζονται στην εξοντωτική εργασία μιας ολιγομελούς ομάδας στελεχών.

Η επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών την ενίσχυση της Αρχής με προσωπικό και συγκεκριμένα να μετατεθούν ή να αποσπαστούν περίπου δέκα άτομα. Αυτό το αίτημα που απαιτεί μόνον την υπογραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου έχει παγώσει, καθώς φαίνεται πως ο υπουργός ασχολείται αποκλειστικά με ζητήματα υψηλής πολιτικής. Παραδόξως δε και ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μεριμνά δεόντως για τα ζητήματα αυτά, έχει δείξει αργά αντανακλαστικά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση, όταν κάποιος ζητεί να μάθει το πότε ο Ευκλείδης και το επιτελείο του θα ασχοληθούν με τα θέματα της καθημερινότητας και την τρέχουσα δουλειά του υπουργείου, λαμβάνει μια απάντηση του τύπου «όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς». Αν αληθεύει αυτό, η κυρία Ζαΐρη θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον έως τον Αύγουστο του 2018 για να δει στελεχωμένη την υπηρεσία της...

**Από τον σημερινό ΒΗΜΑτοδότη


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης